Šarec na kolena za koalicijo z Levico ne glede na prihodnje žrtve!

Vir:fb

Vsebinske razlike in celo nasprotujoča si stališča med Levico in ostalimi “že usklajenimi” strankami na levi (LMŠ, SD, SMC, DESUS, SAB) bodo očitno premagana. Interesi po sestavi vlade, ne glede na ceno, so dovolj močni, da bomo v Sloveniji kot kaže priča še eni nestabilni vladi. Tokrat takšni, ki jim analitiki ne namenjajo več kot leto in pol življenja, navadni državljani pa v svojih komentarjih celo sporočajo:“Zdrav slepič grem stavt, da bojo še letos nove volitve !!

Po več kot 14 urah pogajanj in prevetritve programskih izhodišč (pogodbe) Mesec dobil zeleno luč še v izvršilnem odboru!

»Ni bilo čutiti tega, da bi iskali tiste točke, kjer se ne pride skupaj, samo zato, da se lahko čim prej odide,« je po nedeljskem kar 14 urnem pogajanju izjavil Šarec. Čeprav je predsedujoči LMŠ deloval precej optimistično, pa je Mesec bolj realno ocenil pogajanja in sicer s 50:50. Kljub temu je v izvršilnem odboru stranke dobil “zeleno luč” za nadaljevanje pogajanj.

Iz že danih izjav Luke Meseca, predvolilnih soočenj ter nekaterih informacijah, ki “curljajo” na plano je pričakovati, da so se včerajšnja “kopja lomila” predvsem pri davčni, obrambni in lastniški politiki. Tudi zateve glede socialnih transferjev in dviga minimalne plače so prav gotovo precej zahtevna in bodo del zaostrovanj današnjih pogajanj.

O “izkupičku” pogajanj še na izvršni odbor, za tem še v svet stranke!

Kot kaže, bo o včerajšnjem “konstruktivnem” pogovoru (pogajanjih) odločal še izvršilni odbor Levice in še v tem tednu po vsej verjetnosti svet stranke. V času, ki je na razpolago Levici do 10. avgusta, namreč že mora biti odločeno glede podpisa pogodbe. O tej odloča kar referendum, na katerem odločajo vsi člani stranke!

Šarec ima čas za sestavo vladne koalicije do 10. avgusta. Če bo uspešen, sledi Pahorjeva poteza, da poda predlog za izvolitev predsednika vlade v DZ. Ta bi o njem glasoval med 13. in 17. avgustom.

Uredništvo