Šarec ni sprejel povabila predsednika RS, Boruta Pahorja (njegov dopis objavljamo v celoti)!

Foto:fb

May be an image of besedilo

 

Opis slike ni na voljo.

Spoštovani g. Šarec,
ne bom rekel, da nadvse cenim vaš trud, ga pa opažam. Vendar se bojim, da ni iskren, kajti slutim figo v žepu, tisto taisto, ki ste jo morali pojesti, ko se vaša prva vladavina ni izšla. Ža davno sem se naučil, če želite prispodobo iz šole, da če smo slabo igrali, šli potem na malico in potem iste ljudi postavili na ista mesta, je bil rezultat podoben, kot pred malico. Od kje vam ideja, da bi lahko kakšnakoli opozicijska opcija bila tokrat drugačna, če so igralci isti?
Kar gre predsedniku republike, se strinjam, dokaj benigen je, milo rečeno. Vendar če ni politične alternative, če ni zdrave, močne opozicije, potem ne bo pomagal angažma nikogar, ne predsednika republike, ne zunanjih sil. Vi morate sami na sebi najrej narediti nekaj takega, da vam bodo ljudje zaupali. Če mene vprašate, ko ste odstopili kot PV manjšinske vlade, sem pričakoval, da se boste umaknili iz politike. Pa ste ostali in začeli igrati njihovo igro. “Njihovo” pravim, torej igro kakšnega polena pod noge, merjenja, kdo ima daljšega na družabnih omrežjih, sem ter tja kakšnega dopisa, ki pa, razen kritike, ne vsebuje oprijemljive alternative. Še tule se ne upate sami sebe ponuditi kot alternativa, ker dobro veste, da:
– kot prvo, tele kovid situacije ni lahko krmiliti in ne boste na dolgi rok nič kaj opazno boljši od sedanje vlade,
– ter, kot drugo, nimate kadra. Ne političnega, ne strokovnega. KUL soborci pa tudi zvečine le stare zombi izprežene konje, ki, razen kakšne fige, česa boljšega ne pustijo za sabo.
Torej, če ugotvaljam, da vašem političnem udejstvovanju zdajle v opoziciji manjka en tak velik, rdeč gumb z napisom “Akcija!” ter nekimi konkretnimi vlečnimi konji v ozadju, moram biti pošten in tudi sam zaključiti pisanje konstruktivno:
– mogoče bi se končno lahko odločili, ali greste v tole politično godljo 100% IN, ali bi samo počakali do konca agonije in se umaknili?
– vsebine nimate absolutno nobene! Vse, kar premorete, je “kontra Janši”, vendar vedite, da je kritične in razmišljujoče javnosti vedno več in to me več ne prepriča. Čeprav mi gre na kozlanje (in včasih blejanje), ko poslušam sedanjega PV in ga zaradi njegove militantne in deloma slepe politične drže organsko ne prenašam, lahko vseeno jasno in glasno priznam, da ima prav, kadar ima prav. Bi vam škodilo, če bi vi to tudi kdaj naredili? Mogoče javno? Ne zaradi njega, ampak zaradi sebe!
– po drugi strani – še vedno smo pri vsebini – levica je katastrofa. Ima par dobrih idej, ampak odnos je pa poden. Kolikor toliko bi Mesca še imel ob sebi, morate pa tudi vi reči bobu bob in Kordišu Kordiš, pa še kakšen odtenek manj vijolično tomične tudi ne bi škodil. Niste poročeni in ni vam treba vsega, kar vaši soborci rečejo, požret.
– pa želim si tudi obratno, da ni vašim soborcem treba vas hvalit, če niste ničesar pametnega povedali.
Kot tudi meni, ki sem proti temu, kar se dogaja, ki sem proti tej vladi, absolutno ni treba sprejeti nič in nikogar, ki se borite ravno tako proti vladi in mogoče za iste cilje, kot jaz. Ker vem, da bo ta vlada padla slej ko prej in takrat želim imeti kvaliteto, vsebino, vizijo za naprej. Vi in vaša KUL konglomeracija, pa je ne ponujate. Zato sem eden vedno številčnejših, ki niso ne za to vlado, še manj pa za alternativo, kakršna je sedaj.
S spoštovanjem,
AP