SD kot Socialni demokrati ali SD kot Samoumevno dejanje?

Včeraj smo poročali o “sestopu” prvega moža stranke SD Dejana Židana. Na svoje mesto je “postavil” Tanjo Fajon, sedanjo EU poslanko. Ključno vprašanje, ki se poraja celo članom te stranke, še posebej pa simpatizerjem, ki so verjeli v demokratična načela te stranke je: “Je to res stranka Socialnih demokratov?”

“Je to res stranka Socialnih demokratov?”

Včerajšnji kisli obrazi ob “primopredaji” in predstavi za javnost so le dokaz, da Tanja Fajon ni bila izvoljena po načelih, ki jih izvajajo sleherne demokratične stranke znotraj EU in širše. Kot kaže, pa v Sloveniji stranka “Samoumevno dejanje” še zdavnaj ni izkoreninila mnoge primesi KPS (Komunistična partija Slovenije), ki so ji še vedno globoko zarezani v njeno delovanje.

Jasno torej je, da so potezo spet potegnili strici iz ozadja, ključno vprašanje pa je, zakaj že tokrat? Prvi znaki o korupciji te iste stranke in njenega do včeraj prvega moža so že naplavili v ospredje, da pa gre domnevno za eno težjih političnih škandalov okoriščanja preko državnega podjetja Slovenski državni gozdovi, pa bo znano kmalu!

Uredništvo