SDS skupaj s sopodpisniki (NSI, SNS) s priporočili Državnemu zboru zoper škodljive in uničujoče ukrepe zoper slovenske podjetnike!

Foto:DZRS
Skupina poslank in poslancev (s prvopodpisano Anjo Bah Žibert) je na izredni seji DZ vložila “Predlog priporočila v zvezi s problematiko škodljivih in uničujočih ukrepov zoper slovenske podjetnike, ki so dogovorjeni v koalicijski pogodbi ter napadov oziroma ogrožanja slovenskega gospodarstva in s tem blaginje vseh državljanov”.
Predlagatelji za sklic izredne seje uvodoma zapišejo, da koalicijska pogodba, ki so jo dogovorile stranke LMŠ, SD, SMC, Levica, DeSUS in SAB, prinaša nerazumne davke, brezglavo rast administracije, različne privilegije, povečanje birokratskoih ovir in krepitev centralizma. S tem pa, da se želi zatreti, pregnati in uničiti slovenske podjetnike ter tako tlakovati pot v socialistično družbeno-ekonomski sistem. Predlagatelji opozarjajo, da takšen sistem, za katerega si še posebej prizadeva stranka Levica, ni bil po svetu uspešen, kjer pa je bil uveden, pa je prinesel bedo in gorje. Za primerjavo dajo Venezuelo, Severno Korejo in Kubo.
Prvo podpisana Anja Bah Žibert s sopodpisniki so tako predlagali dvoje:
  • da DZ RS Vladi RS in koalicijskim strankam priporoči, da sprejmejo poziv predstavnikov gospodarskih organizacij k oblikovanju socialnega dialoga. Nadalje, da skupaj dogovorijo novo vsebino koalicijske pogodbe, ki ne bo uničevala in zavirala razvoja Slovenije
  • DZ priporoča funkcionarjem vladajoče koalicije, da se vzdržijo neresnic, zavajanj, groženj in žalitev, uperjenih v slovenske podjetnike. Nadalje, da nehajo ogrožati oz. napadati gospodarski razvoj Slovenije in s tem blaginjo vseh državljanov

Odbor za gospodarstvo je zasedal 25.9. in po štirih urah razprave ni podprl nobenega predloga, niti ni sprejel nobenega sklepa!

Posledično tudi DZ po osemurni razpravi na plenarni seji dne 26.9. ni sprejemal glede predlogov vlagateljev nobenega sklepa!

Celotno vsebino zahteve lahko preberete na tej povezavi!
Uredništvo