Se bo Jankovič spet izmazal tudi za primer Stožice?

Foto: Občina Ljubljana

Kazniva dejanja ponareditve ali uničenje poslovnih listin v primeru Stožic so zastarala že pred sodno obravnavo! Sodnica Mojca Kocijančič pa namerava obravnavo opraviti šele decembra letos. To so potrdili z Okrožnega sodišča v Ljubljani, piše SIOL.

Kdo je Mojca Kocjančič? Bivša žena Aleša Zalarja, znanega kot pravosodni minister v času Katarine Kresal. Ista Mojca, ki je “zablestela” z izjavo, da je tožilka Žgajnarjeva zamudila rok (dvoletni), da sodišće obvesti, da bo začela primer zoper Jankoviča. Šlo se je za primer farmacevtka, vse dokaze pa so morali izbrisati!

Spomnimo, da gre v primeru “Stožic” za gradnjo športnega centra Stožice, kjer mu tožilstvo že več kot štiri leta očita več kaznivih dejanj, med drugim zlorabo uradnega položaja, goljufijo na škodo Evropske unije v povezavi z evropskimi sredstvi, preslepitev pri pridobitvi posojila in ponareditev ali uničenje poslovnih listin. Skupaj z drugimi sostorilci, kot Romana Jakiča kot nekdanjega direktorja Zavoda Tivoli, Uroša Ogrina in Zlatka Srako iz podjetja Gradis-Energoplan (Grep), ki je gradilo Stožice, nekdanjega direktorja Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Sama Lozeja, ki zadnja leta vodi družbo Energetika Ljubljana, Termoelektrarna-toplarna Ljubljana, vodjo občinskega oddelka za šport Marka Kolenca, direktorja projekta gradnje Športnega parka Stožice Andreja LavričaBoruta Skubica in Milana Črepinška, pa je zapisal portal e-maribor.

Sklep o zastaranju dela očitanih kaznivih dejanj po obtožnici, ki je bila vložena 18. maja 2018 sicer še ni pravnomočen, je še zapisal Siol.

Uredništvo