Še bolj bolni Slovenci zaradi nesposobne ministrice Kolar Celarčeve!

Na današnji dan na prvi pregled čaka že cca. 20.000 bolnih Slovencev. Katera bolezen “je prikrita” v njihovih telesih, lahko ugotovi le zdravnik, ki s pomočjo tehnologije, ki mu je na razpolago določi diagnozo in potek zdravljenja. Toda, čakalne vrste so se povečevale, v primerjavi z enakim obdobjem od lani, za več kot 42%. Ministrica bi zaradi svoje nesposobnosti in slabšanja dogajanj v zdravstvu morala odstopiti. Pa ni, saj jo pri kljub njeni nesposobnosti podpira sam predsednik vlade, njen strankarski kolega Miro Cerar. Da bi bolanim Slovencem nemudoma pomagali in gordijski vozel razpleli, je stranka SDS v parlamentarni postopek vložila njeno interpelacijo.

Milojka Kolar Celarc interpelacijo preživela, del podpore pa izgubila celo znotraj vrst stranke SMC!

Glasovanje s 42 glasovi proti in 23 za razrešitev ministrice je pokazalo, da je kar nekaj poslancev iz vrst koalicije z ministricinim delom nezadovoljnih. Tudi iz vrst SMC. Kot zanimivost pa izpostavljamo, da so ministrico rešili predvsem tisti poslanci iz vrst koalicije, ki z njenim delom niso bili zadovoljni (kar so tudi jasno povedali), vendar so se proti interpelaciji opredelili izklučno zaradi predsednika vlade Mira Cerarja. Ta je “svojo” ministrico prišel branit v času 15 ur trajajoče izredne seje DZ.

Spomnimo, da se je zdravstvo v zadnjih dveh letih znašlo v popolnem kausu, kar smo že pisai v naših člankih. Ministrica je “odgovorila” na pritiske zdravnikov in sindikalnih predstavnikov, ter jim povišala plače, “kapnila” pa jim je tudi denar za nagrajevanje skrajšanja čakalnih vrst. Toda, kaus v zdravstvu se je le stopnjeval in to v obliki finančnega kolapsa, ohranitve korupcij znotraj “zdravniškega lobija”, na dan pa prihajajo mnogi “spodrslaji”, zaradi katerih po nepotrebnem predčasno umirajo Slovenci (tudi otroci). In rešitve ministrice? Uspela je predlagati le  mikrospremembe, pokritje finančne luknje z davkoplačevalskim denarjem v višini kar 136 MIO EUR, ter pripravila predlog interventnega zakona, ki ponuja nadzor nad nadzorniki v bolnišnicah. To samo kaže na to, da ministrica tej zahtevni nalogi ni kos, najkrajšo pa bodo “potegnili” bolniki, ki bodo v prihodnjem še na slabšem.

Ministrica, ker vodenju resorja, ki kot “pijavka” najeda davkoplačevalski denar niste kos, bi morali sami potegniti “potezo” in odstopiti. Vse v prid slovenskim bolnikom!

Uredništvo