Še en blefer, ki “nabija” Zakon o vodah! To je poslanec, ki ima svojo betonarno praktično ob vodi na poplavnem območju

Foto: fb (zajem slike)

Dosedanji Zakon o vodah, ki ga tako vehementno, s sprenevedanjem in celo lažmi brani opozicija, je na priobalnem pasu dopuščal gradnjo objektov v javni in zasebni rabi. Tako so se na priobalnih zemljiščih “zgodile” zasebne vile in celo industrijski obrati.

Ob reki Vipavi pa se je “zgodil” tudi  industrijski objekt poslanca SAB Marka Bandellija, ki se vneto bori proti noveli zakona (beri proti aktualni vladi), ki seveda, v kolikor na referendumu preživi, ne bo dopuščala takih zlorab. Njegovi objekti stojijo namreč na zemljišču, ki so od vode oddaljeni manj kot 15 metrov in na poplavnem območju! Marko Bandelli, manj kot 15 metrov!

Eno govorijo, drugo delajo. Izbranci pač s privilegiji. Kako dolgo še?

In Bandelli?

Jojjojj…spet same laži. Saj se vidi kje je parkirišče, butli, pred trgovino, regularno in vse po pravilih in uporabnem dovoljenju. Kdo vam več verjame,” pa je naše pisanje komentiral Bandelli, ki se ga je prijel vzdevek Betonelli – prav zaradi betonarne, ki je v neposredni bližini reke Vipave – vir: Nova24TV

Novela zakona o vodah gradnjo na priobalnih zemljiščih nikakor ne dopušča v primeru ogrožene poplavne varnosti, ob tveganju za poslabšanje stanja voda, ali če bi bilo to v nasprotju s cilji odgovornega in skrbnega upravljanja voda.

Uredništvo