Še ena zaušnica slovenskemu sodstvu

In zgodila se je še ena nepotrebna blamaža slovenskega sodstva. Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je namreč ugotovilo kršiitev zaščite pravice do lastnine v skladu z Evropsko konvencijo za človekove pravice in naši državi naložilo izplačilo odškodnine v višini 85.000 EUR. ESČP je odločilo včeraj.

 

Da bo sramota za sodstvo toliko večja je dejstvo, da se je sodnica na Okrajnem sodišču v Litiji, v letu 2012, podala v “avanturo” in za borih osnovnih 124,38 EUR neplačanih obveznosti, ki jih je ljubljanskemu JP Vodovod-kanalizacija d.o.o. bil dolžan Zoran Vaskršić, na dražbi dopustila prodajo njegove hiše. Žal napake sodnice ni prepoznalo niti Vrhovno sodišče v Ljubljani, niti ne Ministrstvo za pravosodje, na kršitve (predvsem na načelo nesorazmernosti) pa so opozorili pri Varuhu človekovih pravic!

Se vam zdi normalno, da vam sodišče v Republiki Sloveniji v izvršilnem postopku za osnovne neplačane obveznosti (pa četudi trmoglavo vstrajate pri svojem prav) v višini 124,38 EUR proda premoženje vredno cca. 140.000 EUR?

Uredništvo