Izjave ministra za notranje zadeve so vse bolj podobne Golobovim

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle sta včeraj obiskala mejni prehoda z Madžarsko v Pincah in Dolgi vasi. V izjavi za javnost je minister Poklukar dejal, da je zadovoljen z izvajanjem nadzora na notranji meji.

Policija nadzor izvaja praktično že ves teden in to dela dobro, predvsem pa sorazmerno. Vesel sem, da obmejno prebivalstvo na obeh straneh meje – tako na slovenski strani kot na madžarski (pa tudi na hrvaški) – nima težav s prehajanjem državne meje in pri tem ni večjih zapletov. To je tisto, kar smo ljudem tudi obljubili,” je vladni ukrep kot uspešen predstavil Poklukar.

Po podatkih Policije so policisti od sobote, ko je bil uveden nadzor notranjih meja s Hrvaško in Madžarsko, samo na območju PP Lendava na ozemlju Slovenije zajeli 26 oseb, ki so na nedovoljen način prečkale mejo.

Na kakšni podlagi minister Poklukar lahko izjavi, da je “to tisto, kar so ljudem obljubili”? Državljani od vlade pričakujejo, da jih v prvi vrsti zaščiti. Ob vse večjem kriminalu, ki po celotni Evropi narašča sorazmerno s priseljevanjem ilegalnih migrantov, se državljani Republike Slovenije ne morejo počutiti varno. Se je morda tudi Golobovemu ministru Poklukarju “odpeljalo”?

M.Z.