Kaj skrivata uprava Gen-I in Robert Golob?

Policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil tudi nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob. Kljub temu, da je Golob v zadnjem času zanikal kakršnokoli vpletanje v delo policije, je na podlagi tega moč sklepati, da njegove navedbe ne držijo. Se s tem tudi potrjujejo navedbe zdaj že bivše notranje ministrice Tatjane Bobnar?

(fotomontaža: M.Z.)

Policisti naj bi pod vodstvom specializiranega državnega tožilstva zbirali informacije o domnevno spornem poslovanju hčerinske družbe Gen-I iz Beograda, ki naj bi denar na podlagi svetovalnih pogodb nakazovala nekemu podjetju v Črno goro. So kriminalisti Golobu stopili na prste v trenutku, ko je imel “prste v marmeladi”? Se je že pred volitvami začel postopek privatizacije Gen-I?

Glede na organizacijo policije tovrstne primere preiskuje Nacionalni preiskovalni urad ali Policijska uprava Nova Gorica, pod katero sodi sedež družbe Gen-I in stalno bivališče Roberta Goloba. Bobnarjeva je kot razlog za odstop omenjala prav ti dve enoti,  kar je v poročilu zapisal tudi v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

So vodjo novogoriške policijske uprave Evgena Govekarja označili za “janšista”, da ga lahko zamenjajo? Lindav in Bobnarjeva sta omenila prizadevanja za Govekarjevo zamenjavo, ki pa je zavrnil kakršnokoli povezavo z Janšo, SDS ali drugo politiko. Golob je v pogovoru z Bobnarjevo in Lindavom zahteval čim prejšnjo vrnitev Darka Muženiča na čelo NPU, kljub temu, da zaradi sodnih pistopkov na to funkcijo ne more biti imenovan.

M.Z.