Še vedno prihranki ob zamenjavi ponudnika električne energije!

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je pred kratkim zaključila licitacijo s ponudniki električne energije in plina, s katero je vključenim gospodinjstvom pomagala do cca. 211,41 EUR letnega prihranka (103 EUR pri el. energiji in 108 EUR pri plinu). V postopek ZPS se je vključilo 13.997 gospodinjstev, to pa je bila že njihova druga akcija. Podjetje, ki je na licitaciji ponovno “slavilo”, je podjetje Gen-I, je zapisano na spletni strani ZPS (www.zps.si).

ZPS že drugič v pomoč do prihrankov gospodinjstvom, tokrat tistim, ki hkrati za ogrevanje porabljajo plin!

Zanimanje za kampanjo ZPS “Zamenjaj in prihrani#2” je presenetljivo veliko po sami licitaciji, ki se je izvedla 13.7. To samo potrjuje, da je še vedno premalo znanja glede potenciala prihranka, ki obstaja v primeru odločitve zamenjave dobavitelja in strah, da se bo potem “zgodilo kaj nepričakovanega” pri dobavi (nepoučenost glede pravic o dobavi električne energije). Problem pa seveda predstavljajo tudi potrebni postopki, vse od vzpostavitve stika s pristojnimi službami in do zaključka postopka-podpisa pogodbe z novim ponudnikom. Ker imajo tokrat gospodinjstva na svoji strani zaupanja vrednega “posrednika”, torej ZPS, je nezaupanja in straha mnogo manj. ZPS bo vključenim v nadaljnjih postopkih izračunala tudi natančne prihranke, do podpisa pogodbe pa bo moralo priti do 5.10.2017. 

Potencial prihrankov še pri kar 80% gospodinjstev!

Kakšno končno ceno pa je ZPS “priborila” za gospodinjstva, pa ni razkrito. Če pokukamo na spletno stran podjetja Gen-I, pa lahko pod njihovo najbolj svežo ponudbo “Poceni elektrika-Poletje 2017/1” najdemo zares dobro ponujeno ceno tako za gospodinjstva, ki uporabljajo dvotarifno merjenje (VT in MT) kot tudi za enotarifno merjenje (ET). Je ZPS izborila boljše cene?

Torej gospodinjstva, tisti, ki še niste zbrali poguma in še nikoli niste zamenjali dobavitelja, pogumno zaprosite ponudbo in izračune potencialnih prihrankov. Kontaktirajte ZPS, izplača se in še ni prepozno!

Uredništvo