“Šefici” SDH 15.500 bruto plače! V normalni državi bi skupaj z nadzorniki “odletela” takoj!

Vir: www.facebook.com

Sta Lidia Glavina, predsednica uprave SDH (Slovenski državni holding) in članica uprave Drobna Popovič res nepogrešljivi, da so njuni plači nadzorniki morali zvišati za cca 40%? Prvi na kar 15.500 EUR bruto in drugi na cca. 14.000 EUR!

Povišanje plače kar preko dopisne seje!

Ker se je dvig plače zgodil kar tik pred koncem leta, je verjetno šlo bolj za božično-novoletno nagrado s sopodporo ključnih kadrov vlade. Zakaj? Lidia Glavina je bila poslana v Luko Koper s točno določeno nalogo, z namenom, da dokončno “opere možgane” zaposlenim v Luki. Bila je izžvižgana, Vlada RS pa je nadaljevala kadrovski cunami (začet v juliju 2017) in zamenjala uspešnega predsednika uprave Dragotina Matića in  “neposlušne nadzornike”. To je razbrati tudi iz tega, da je šlo za dopisno sejo, točno z določenim namenom. Nadzorniki se torej niso niti ukvarjali vsaj informativno o predvidenih rezultatih SDH ob iztekajočem letu, pojasnilom, ki jih v javnost pošiljajo sedaj, pa le težko kdo verjame.

Toda, očitno je v državi RS normalno, da predsednica uprave prejema nekajkrat višjo plačo kot recimo predsednik vlade ali predsednik RS? To je razbrati tudi iz izjave ministrstva za finance, ki na takšno početje nima pripomb, da je pač vse v skladu z zakonom!

Uredništvo