Letošnji razstavljalci iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Poljske, Slovaške, Slovenije in Srbije

Včeraj je v Gornji Radgoni zaprl vrata 13. sejem lovstva in ribištva ter aktivnosti v naravi. Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec je ob zaključku sejma med drugim dejal, da so iz sejma naredili veliko zgodbo predvsem ob podpori Lovske zveze Slovenije, Ribiške zveze Slovenije, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter zvestih razstavljavcev. “Sejma lova in ribolova ne organiziramo samo zato, da bi na njem pokazali najnovejšo in sodobno opremo za te in druge dejavnosti v naravi, ampak tudi zato, da bi spoznali pomen lova, ribolova in drugih aktivnosti v naravi za ravnovesje v ekosistemu, v katerem živimo,” je med drugim dejal Erjavec.

Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec (foto: pomurski-sejem.si)

Letošnji sejem je ponujal številne vsebine in različno sodobno opremo in ob vsem tem opozarjal tudi na vzroke naravnih nesreč in njihove posledice za prostoživeče živali na kopnem in ribe ter druge živali v vodi, predvsem pa na to, da lahko s prehitrimi in nestrokovnimi sanacijami naredimo še več škode.

Predsednik Državnega sveta RS Marko Lotrič (foto: pomurski-sejem.si)

Sejem, ki ima v Gornji Radgoni že dvajsetletno tradicijo, je bil minuli konec tedna tudi največji praznik ljubiteljev narave v sosedski regiji štirih držav. Lovcem, ribičem, kinologom in vsem, ki prisegajo na druženje z neokrnjenim okoljem, je ponujal opremo, oblačila in destinacije za lovski in ribiški turizem.

Obiskovalcem je omogočil ugodne nakupe izdelkov iz pestrega arzenala orožja, streliva, optike, opreme, pripomočkov, oblačil in obutve za lov in ribolov, za športno strelstvo, in
kinologijo. Ponujal je zamisli, izdelke in napotke za potepe, dejavnosti in bivanje v neokrnjenem okolju ter zelene destinacije. Na voljo so bili tudi darilni program, graverski izdelki, lovski nakit, vozila, strokovna literatura, domači pridelki in izdelki.

(foto: pomurski-sejem.si)

Odlične strokovne in poljudne razstave, predstavitve in dogajanje so zagotovile: Lovska zveza Slovenije, Lovsko dobrodelno združenje Diana, Lovska družina Gornja Radgona, Društvo slovenskih lovk, Ribiška zveza Slovenije, ribiške družine Gornja Radgona, Murska Sobota, Lendava, Ljutomer, Maribor in Rače, Zveza društev Moja Mura, predstavniki zvez iz območja Alpe Jadran, Center za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega
turizma Racoon d.o.o., Ribiška družina Brežice, Društvo ljubiteljev lovske kulinarike Gadova peč, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Direktorat za gozdarstvo in lovstvo, Kinološka zveza Slovenije, Društvo ljubiteljev ptičarjev, Strelska zveza Slovenije, Ministrstvo za obrambo, Uprava za obrambo Maribor, Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, Turistična zveza Slovenije ter Društvo gojiteljev gob Slovenije.

Predsednik Lovske zveze Slovenije Alojz Kovšca (foto: pomurski-sejem.si)

Na razstavnem prostoru 9.400 m2 se je predstavilo 170 razstavljavcev iz trinajstih držav, neposredno iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Poljske, Slovaške, Slovenije in Srbije. Razstavni prostor mednarodne razstave starodobnikov “AVTO-MOTO KLASIKA” je dodatno obsegal 5.000 m2 razstavnih površin. Sejem lovstva, ribištva in aktivnosti v naravi je v treh dneh navdušil več kot 12.000 obiskovalcev.

M.Z.