Legende svetovnega nogometa, med njimi Andrij Ševčenko, bodo zaigrale na dobrodelni tekmi za Ukrajino.

Srečanje organizira nekdanji kamerunski igralec Interja in Barcelone Samuel Eto’o, tekma pa se bo odvila 23. maja na milanskem stadionu San Sir za pomoč beguncem iz Ukrajine.

Na tekmi bodo nastopili Lionel Messi, Julio Cesar, Javier Zanetti, Francesco Totti, Paulo Dybala, Andrea Pirlo, Filippo Inzaghi, Wesley Sneijder in drugi.

“Takoj sem začutil bližino Samuela in tega projekta. Naš skupen namen je ustvariti svet brez diskriminacije. V tem trenutku se lahko le dam na razpolago svoji Ukrajini in sežem do tistih, ki živijo v grozi. Zato sem se odločil razširiti to problematiko in poskušati mnogim družinam dati privid normalnosti v tako dramatičnih in težkih razmerah,” je dejal Ševčenko v intervjuju za italijanski tisk.

45-letni Ukrajinec bo igral tudi kot del svetovne reprezentance proti Angliji na dobrodelni tekmi 12. junija v Londonu. Tekma bo potekala pod okriljem Unicefa. Med odmorom bo nastopil britanski pevec Robbie Williams.

Ševčenko je v preteklosti celo razmišljal, da bi se vrnil v Ukrajino, prijel za orožje in šel v boj, a si je pozneje premislil in se odločil za drugačno obliko pomoči. Pred časom je kupil  velike količine zdravil in jih poslal v Ukrajino, sedaj sodeluje pri zgoraj omenjenem projektu.

M. Z.