Večjo inflacijo beležita le Hrvaška in Slovaška

Osrednji slovenski mediji so na podlagi podatkov Statističnega urada Slovenije, ki jih je vsem medijem množično posredovala vlada, poročali padcu stopnje inflacije v oktobru. Po oktobrskih podatkih o gibanju cen življenjskih potrebščin naj bi letna stopnja inflacije v Sloveniji oktobra dosegla 6,9 odstotka, potem ko je bila septembra 7,5 odstotna. Nanjo so najbolj vplivale višje cene hrane in brezalkoholnih pijač, je objavil statistični urad.

V nobenem prispevku pa ni bilo moč zaslediti, da je inflacija v Sloveniji oktobra občutno nad povprečjem evrskega območja, ki je v oktobru znašalo 2,9%. V glavnem smo zasledili debele naslove, da se rast inflacije umirja, nikjer pa, da imamo po podatkih Eurostata tretjo najvišjo v evroobmočju.

(vir: Eurostat)
(vir: Eurostat)

Kljub temu, da nam Golobova vlada z novimi davki vsak mesec iz denarnice izpuli večji šop denarja, v vladi naklonjenih medijih zasledimo v glavnem naslove o načrtih in obljubah ali pa o “zgodbah z otroškega peskovnika” (izključitev Mojce Pašek Šetinc in podobne).

M.Z.