Slovenija po “Covid-19” ena najmanj ranjenih! Upad BDP je namreč 2,3 %, čas je za spopad z gospodarsko krizo, ki prihaja!

Ključna naloga Vlade RS v prihodnje je spopad s krizo, ki prihaja

“Hvala vsem, ki so danes glasovali proti moji interpelaciji. Verjamem, da so jih v to prepričala dejstva, ki sem jih predstavil. Zdaj sem miren in pripravljen na nove izzive, ki jih na gospodarskem področju ne manjka.

Letos bo za vse nas velik izziv, kako potegniti Slovenijo iz težkih gospodarskih razmer in kako v naša jadra spet obrniti ugoden veter. Potrebovali bomo voljo, znanje ter veliko dela in če bo lahko kako roko zraven dala tudi koalicija, nam bo vsem lažje”, tako Počivalšek z izjavo za medije.

Spomnimo, da so poslanci v četrtek dobrih 16 ur razpravljali o odgovornosti gospodarskega ministra Počivalška pri nakupu medicinske opreme zaradi spopadanja z epidemijo covid-19. Počivalšek je tudi tokrat bil jasen in “interpelatorjem jasno sporočil: “Tisti, ki iščete koruptivne posle, izgubljate čas!”

Izziv, ki ne bo samo naloga Počivalška, pa bo spopad z gospodarsko krizo, ki zagotovo načenja Slovenske in svetovne finance. Za njo bo prišla še socialna. Obetaven podatek pa je, da Slovenija “po Covid-u” prihaja ena najmanj ranjenih v svetu. Upad BDP je namreč v Sloveniji 2,3 % (SURS), svetovna pandemija pa je dobesedno zamrznila poslovanje. Tako je BDP celotnega evrskega območja upadel za 3,8 odstotka. Gre za največji padec vse od leta 1995 in mnogo hujši padec od katerekoli gospodarske krize v zgodovini.

Uredništvo