Slovenija še bližje normalizaciji življenja

Foto: MGRT
Vlada RS je odločila, da se zaradi dobrih pokazateljev razmer na področju širjenja bolezni Covid-19 dodatno sprostijo področja gostinstva, turizma in igralništva.
Morda je slika naslednjega: besedilo, ki pravi »VELJAVNI UKREPI OD 17. DO 23. MAJA V vseh statističnih regijah je opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač V gostinskih obratih dovoljeno od 5. do 22. ure. Y Ponudba za mizami je dovoljena za maksimalno štiri osebe. Pogoj ne velja za mladoletne, ki so za mizo skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. V vseh statističnih regijah je odslej V kampih dovoljeno ponujanje do 70 % razpoložljivih enot. 阳8 Dovoljeno obratovanje igralnih salonov in prirejanje posebnih iger na srečo do 50 % razpoložljivih kapacitet. REPUBL LOVENIJA OVEN VLADARPUEVNIJE«
Opravljanje gostinske dejavnosti je dovoljeno od 5. do 22. ure.
Gostinci bodo še vedno morali paziti na naslednje ukrepe:
  • Razdalja med robovi miz v notranjosti gostinskih obratov mora biti najmanj 3 metre, razdalja med osebami za mizo pa več ni določena.
  • Pogoj omejitve 4 oseb za eno mizo v gostinskih obratih ne velja za družine z otroki do 18 let.
  • Prav tako se uvaja nova izjema pri omejitvi 20 m2 poslovnega prostora na enega potrošnika. Ta pogoj ne velja za otroke do 18 let v spremstvu skrbnikov ali osebe, ki

Morda je slika naslednjega: na prostempotrebujejo spremstvo.

Povsod po Sloveniji lahko kampi ponujajo do 70 % razpoložljivih enot
🎰Na novo se določa  tudi obratovanje igralnih salonov in prirejanje posebnih iger na srečo med 5. in 22. uro pod pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Igralni saloni lahko ponujajo do 50 % razpoložljivih kapacitet, je svojo objavo delilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.
Uredništvo