V Mariboru obeležili 35. obletnico ustanovitve

Slovenska demokratska stranka (SDS) je minulo soboto v Mariboru s tradicionalno slavnostno akademijo obeležila 35. obletnico ustanovitve stranke. Po odpeti himni je dvorana z bučnim aplavzom pozdravila goste dogodka: mag. Vladimirja Smrtnika, podžupana občine Bistrica nad Pliberkom in člana deželnega vodstva stranke Enotna lista zamejske Koroške, Damijana Terpina, predsednika stranke Slovenska skupnost slovenske narodne manjšine v Italiji ter Gorazda Pučnika.

Slavnostno akademija so začeli s spominom na preminule člane stranke, nato pa nadaljevali s kulturnim programom. Zbrane je pozdravil predsednik odbora SDS Maribor Franc Kangler.

(foto: sds.si)

V svojem nagovoru je predsednik stranke Janez Janša spomnil na začetke stranke in poudaril, da je po 35 letih Slovenska demokratska stranka najuspešnejši politični projekt v Sloveniji. Danes je SDS edina parlamentarna stranka, ki ima več kot deset poslancev in ki je starejša od enega mandata.

V nadaljevanju svojega govora je Janša analiziral aktualno politično situacijo v državi ter pogledal proti prihajajočim evropskim volitvam, ki bodo, kot je dejal, “tehtnica, ki bo v polčasu, ki je bil verjetno daleč daljši od svojega nadaljevanja, pokazala kakšna je legitimnost tistih, ki imajo škarje in platno v rokah.

(foto: sds.si)

Po podelitvi najvišjih priznanj so predstavili kandidate za Evropske volitve. Ti so: Evropska poslanka in nosilka liste Roman Tomc, Evropski poslanec Milan ZverAleš Hojs, podpredsednik SDS in nekdanji notranji minister, poslanca Franc Breznik in Branko GrimsFranc Kangler, nekdanji župan Maribora in predsednik SDS Maribor, Alenka Forte, nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in predsednica strokovnega odbora za zdravje SDS, Karin Planinšek, članica podmladka SDS in Zala Tomašič, mednarodna sekretarka Slovenske demokratske mladine.

Slovesnosti so se udeležili tudi nekateri člani pomurskih odborov Slovenske demokratske stranke.

M.Z.