SMC poka po šivih, od včeraj je stranka še brez Koprivnikarja, bivšega ministra za javno upravo!

Nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar je včeraj izstopil iz stranke SMC. S svojo odločitvijo je seznail javnost kar preko svojega Facebook profila. Med drugim je za javnost povedal:”Ker tudi SMC ne vidi več moje aktivne vloge v okviru funkcij, ki so ji bile na voljo, in ni ocenila, da je dosedanje vodenje resorja zadostna osnova za nadaljevanje dela, sem se po izstopu iz izvršnega odbora in sveta stranke odločil, da izstopim tudi iz članstva v stranki SMC”.

Kot je znano, se Koprivnikar sooča z očitki o domnevni korupciji glede zaposlitve v družbi BTC, zato je povedal, da se te dni ukvarja z dokazovanjem svoje nedolžnosti in nekoruptivnega ravnanja. Pove, da se v tem času povzroča škoda tudi uspešni gospodarski družbi. Kriminalistom, ki ga preiskujejo, pa bo moral dokazati, da družbi BTC v času “ministrovanja” ni podelil brezplačne testne frekvence 5G v zameno za službo, poroča portal www.rtvslo.si.

Sicer pa je v času sestavljanje vlade 5+1 spletni portal požareport.si objavil, da se Koprivnikarju intenzivno pripravlja teren za prevzem funkcije novega predsednika uprave Telekoma Slovenije. Očitno so zakulisni boji za ključne pozicije znotraj državnih podjetij oziroma skladov Koprivnikarjevo namero “spodkopali”.

Uredništvo