So agente FBI pretentali in namesto zloglasnega gangsterja Johna Dillingerja ustrelili koga drugega?

Foto:Wikipwdia

16.9.2019 bo potekal izkop trupla Johna Dillingerja, zloglasnega gangsterja in enega največjih bančnih roparjev v zgodovini Amerike. Za izkop se je odločil njegov nečak, po vsej verjetnosti pa želi potrditi (ali demantirati) namigovanja, da v grobu leži nekdo drug.

Potrditi ali demantirati namigovanja, da v grobu leži nekdo drug

Truplo, ki ga bodo izkopali 16.9. bodo v grob vrnili še isti dan. Namen zahteve izkopa nečaka Michaela C. Thompsona sicer ni znan, znano pa je, da še vedno med ljudmi kroži legenda, da naj bi družina Dillinger agente FBI pretentala in so ustrelili nekoga drugega. Dillinger je bil po uradnih podatkih pokopan julija 1934, dan po pogrebu pa je njegov oče dal grob zacementirati in ojačati s štirimi armiranobetonskimi ploščami, so zapisali v časopisu Dnevnik.

Sicer pa je Dillinger v času gospodarske krize v 30. letih prejšnjega stoletja bil eden največjih bančnih roparjev, za FBI pa najzloglasnejši gangster. Ljudje so ga spoštovali in imeli neizmerno radi, bil je ljubljenec množic, ki so se jim bankirji spravili “za vrat”. Toda, za FBI je bil Dillinger gangster, ki je zakrivil najmanj 10. smrti, kar dvakrat pa je pobegnil iz zapora. Po slednjem se je odločil spremeniti “poteze” prepoznavnosti in se predal v roke lepotnemu kirurgu. Ta mu je poskrbel tudi za odstranitev prstnih odtisov. Dillinger pa seveda ni miroval. Kradel je naprej, vmes pa poskrbel za “ljubezensko” življenje. To naj bi mu tudi prekrižalo načrte biti svoboden, saj naj bi ga ena izmed prostitutk izdala. Umrl naj bi med gledanjem enega izmed filmov, ko so ga agenti FBI presenetili. Dillinger je intuitivno prijel za pištolo, zato so agenti v njega “pognali” tri smrtonosne strele. Umrl je v 31. letu starosti. Res, ali pa bo obveljala legenda, kjer se bo potrdilo, da je družina Dillingerja mislila naprej (ali sklenila le veliki “dil”)?

Res, ali pa bo obveljala legenda, kjer se bo potrdilo, da je družina Dillingerja mislila naprej (ali sklenila le veliki “dil”)?

Uredništvo