1. april je mimo

Včeraj, na dan šaljivcev, smo si tudi na našem portalu dovolili objaviti šokantno novico in najavili menjavo soboškega škofa. V soboški škofiji se včeraj ni prav nič spremenilo, škof ordinarij dr. Peter Štumpf še vedno vodi škofijo. Prav tako ni spremembe v beltinski župniji, kjer je dr. Andrej Lažeta še naprej kaplan.

Na šokantno novico smo prejeli številne odzive, ki so po večini bili šaljive narave in povezani s prvim aprilom. V kolikor smo s to potegavščino kogarkoli prizadeli, se mu danes javno opravičujemo. Prav tako se javno opravičujemo tudi škofu dr. Štumpfu in beltinskemu kaplanu dr. Lažeti.

Danes je cvetna nedelja, ko kristjani obhajamo Kristusov slovesen prihod v Jeruzalem in s tem vstopamo v čaščenje velikega tedna. Ob vhodu v Jeruzalem so ljudje Jezusa pozdravljali z vzkliki hozana in s tem izražali vero v Kristusa kot v kralja in Odrešenika. Pozdravljali so ga z zelenjem, ki je v naših krajih povezano s tradicijo izdelovanja “presmecov” oziroma s pripravo oljčnih vejic. Oljka je simbol miru in sprave in nas tudi danes nagovarja k bistvu Velikega petka in Velike noči.

Ob tej priložnosti vsem bralcem želimo doživeto preživet Veliki teden in blagoslovljeno Veliko noč.

M.Z.