Aleša Kovač ni več direktorica, bo v. d. postal Robert Titan Feliks?

Na četrtkovi seji Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI) v soboškem mestnem svetu so člani med drugim obravnavali tudi soglasje k imenovanju direktorja Mladinskega, informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota (MIKK).

Aleša Kovač (foto: mikk.si)

V javnosti je bilo že pred objavo razpisa veliko govora o tem, da naj bi bila direktorica Aleša Kovač na prepihu oz. da naj se za novi mandat niti nebi več potegovala. Kovačeva se je sicer na razpis ponovno prijavila in edina od štirih kandidatov dobila vsa pozitivna mnenja s strani sveta zavoda Mikk. Medtem je ena izmed kandidatk kandidaturo umaknila, komisija pa na četrtkovi seji nobenemu od treh preostalih kandidatov ni izkazala zaupanja za poln petletni mandat. Tako so na predlog enega izmed članov KMVVI iz vrst Gibanja Svoboda glasovali o kandidatu za vršilca dolžnosti direktorja za obdobje največ enega leta, v tem času pa naj bi bil objavljen nov razpis.

Robert Titan Felix (foto: FB)

Najprej so glasovali o kandidatu Robertu Titanu Felixu, sicer znanem pomurskem pesniku, pisatelju in založniku. Izmed devetih članov so Felixa podprli 4 člani (trije SD in predstavnik romske skupnosti) trije so bili proti, dva člana komisije pa nista glasovala. Tako je KMVVI s tesno večino odločila, da bo mestnemu svetu predlagala imenovanje Roberta Titana Felixa za vršilca dolžnosti direktorja za enoletno obdobje, nakar bo sledil nov razpis.

Tamara Gradinski (foto: murska-sobota.si)

Za mnenje glede imenovanja direktorja MIKK-a smo povprašali dolgoletno prostovoljko in aktivno udeleženko različnih mladinskih dejavnosti Murski Soboti Tamaro Gradinski, sicer tudi novo soboško mestno svetnico, ki je za naš portal zapisala: “MIKK kot javni mladinski klub potrebuje nov veter v svoja jadra. To pomeni popolno podporo občine Murska Sobota in odločnega, mladega in ambicioznega človeka, ki ga bo vodil s svojo energijo in prevetril vizijo in poslanstvo tega nadvse pomembnega in ikoničnega zavoda. Menim, da MIKK potrebuje reformo svojih programov, ki pa morajo biti v skladu s pričakovanji mladih. Mladinski zavod, čigar primarna naloga je zadovoljiti potrebe mladih, ne more in ne sme zasnovati programa, ki teh potreb ne zadovoljuje. Seveda mora delovati tudi edukativno, navsezadnje je MIKK tudi informativni klub. Manjka mu pa tudi trženjski vidik, saj to generira sredstva, ki jih MIKK kot organizator kvalitetnih dogodkov tudi potrebuje. Dosedanje vodenje in posledično delovanje zavoda je MIKK slabilo. Upam, da občina ne bo pristranska pri izbiri pravega kandidata za direktorja tako pomembnega zavoda.”

V kolikor na prihodnji seji mestnega sveta kandidat za v. d. direktorja MIKK-a Robert Titan Felix ne prejme večinske podpore, bo razpis po vsej verjetnosti ponovljen.

M.Z.