Soboški škof Peter Štumpf včeraj na Okrožnem sodišču v Murski Soboti

Foto: fb

Soboški škof ordinariji, msgr. dr. Peter Štumpf je včeraj na svojem fb profilu sporočil, da se je “znašel” na Okrožnem sodišču v Murski Soboti.

Pred Okrožnim sodiščem v Murski Soboti razpisan predobravnavni narok

Gre namreč za predobravnavni narok v kazenskem postopku, ki se vodi na podlagi zasebne tožbe zasebne tožilke Lidije Turk Klemenčič. Ordinariju soboške škofije, msgr. dr. Petru Štumpfu Klemenčičeva očita izpolnitev zakonskih znakov kaznivega dejanja razžalitve. Te bi po navedbah tožilke naj storil, ko je dal izjavo za medije, v katerih se je postavil v bran soboškemu stolnemu župniku Goranu Kuharju. Toda, Štumpf očitane mu krivde ni priznal, niti ni pristal na morebitno sporazumno rešitev spora. Pač pa je v zagovoru pojasnil, da je kot javna oseba v Katoliški cerkvi dolžan pred ljudmi povedati mnenje o tem, kar se je v zadnjih petih, šestih letih dogajalo v prostorih župnije in cerkve.

Spomnimo, da naj bi bil v preteklem letu župnik Goran Kuhar deležen nadlegovanj, škof Štumpf pa mu je takrat stopil v bran. Tako tudi včeraj na očitanega mu dejanja na predobravnavnem naroku krivde ni priznal, v skladu z zakonom pa so bili sodišču z njegove strani za obrambo predlagani dokazni predlogi.

Primer na Okrožnim sodiščem v Murski Soboti vodi sodnik Stanislav Jug, predobravnavni narok pa je tako zaključen in bo razpisan narok za glavno obravnavo.

Uredništvo