Socialni čut moža Nataše Pirc Musar

Se nepravilnosti dogajajo tudi v Murski Soboti?

Kamniško podjetje ETA Kamnik, živilska industrija, d.o.o. ima na svoji spletni strani sledeči zapis:

Eta Kamnik, živilska industrija, d.o.o., je butična proizvajalka visoko kakovostnih živilskih izdelkov. Smo lastniki in upravljalci štirih uveljavljenih živilskih blagovnih znamk s skupno več kot petsto izdelki, proizvedenimi na dveh lokacijah.

Iz zaupnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da kar se tiče kakovosti ta zapis ne drži. Vir, ki zaradi nenehnih pritiskov vodstva podjetja ne želi biti imenovan, je za Nova24 potrdil govorice, da v obratih, kjer proizvajajo izdelke blagovnih znamk Natureta, Talis, Renški hram ter Pogrej in pojej, zaposleni delajo v katastrofalnih higienskih pogojih, brez ustreznih delovnih oblek in pod nevzdržnimi obremenitvami.

Zaradi slabih higienskih pogojev naj bi trgovska veriga Lidl na podlagi internega pregleda higienskih standardov v enem izmed obratov Ete prekinila sodelovanje na področju priprave prehrambenih izdelkov blagovne znamke Lidl. Zaradi slabih delovnih pogojev je večina domačih delavcev že zamenjala delodajalca, saj naj bi poleg slabih higienskih pogojev bili delavci tudi prekomerno obremenjeni. Trenutno je zaposlenih večina tujcev.

Za pridobitev IFS standarda naj bi družba ETA Kamnik najela presojevalca iz Srbije, ki naj bi svoje delo opravil nestrokovno, slabe higienske pogoje enostavno spregledal in podjetju s podelitvijo IFS standarda omogočil nadaljnjo proizvodnjo in prodajo.

Ustanovitelj podjetja ETA Kamnik, d.o.o. je družba AG, družba za investicije d.o.o., katere ustanovitelj po javno dostopnih podatkih pa je M.M. ALPHA INVESTMENT iz Podgorice v Črni Gori. Na podlagi zapisanega sta direktor ETE Marko Konič in mož Nataše Pirc Musar stara znanca na področju privatizacije nekoč državnih podjetij. O tem je že pred leti pisal SIOL.net. Aleš Musar, mož kandidatke za Predsednico RS Nataše Pirc Musar je med gostovanji na soočenjih kot spremljevalec svoja poslovna ravnanja vedno opisoval kot poštena, zakonita in celo vzorna. Žena Nataša ga je pri tem seveda vneto zagovarjala.

V lasti kamniške Ete je tudi obrat Proconi v Murski Soboti, katerega najbolj prepoznaven produkt so izdelki Pogrej in pojej. O tem, ali se kaj od naštetega dogaja tudi v soboškem obratu, smo povprašali vodstvo obrata. Ko prejmemo odgovor, ga bomo tudi objavili.

M.Z.