Podlegla dolgotrajni bolezni

Iz pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji so sporočili, da je po dolgi bolezni umrla Manja Toplak. Po končani osnovni šoli v Radencih, od koder izhaja, in zaključeni soboški gimnaziji je leta 1988 študij nadaljevala na Univerzi Karla in Franca v Gradcu, magistrski študij evropskih ved pa zaključila na Univerzi uporabnih znanosti v Berlinu.

Za vodjo pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji je bila imenovana 1. septembra 2019, pred tem pa je bila od marca 2018 vršilka dolžnosti vodje pisarne. V Evropskem parlamentu je bila zaposlena od leta 2007, najprej kot spletna urednica in nato kot tiskovna predstavnica pisarne v Sloveniji.

“V ekipi naše pisarne smo pretreseni in zlomljeni, saj smo izgubili izjemno nadarjeno, učinkovito in prijetno sodelavko, ki je bila tudi naša prijateljica izven delovnega časa. Vedno se je bomo spominjali po njenem entuziazmu, veseli naravi, igrivosti in humorju. Manja je bila stalno v pogonu in s svojim znanjem, izkušnjami, optimizmom nas je spodbujala, da smo skupaj postavili na noge številne projekte. Neskončno jo bomo pogrešali,” so v sporočilu zapisali njeni sodelavci .

Žalna knjiga bo na voljo v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani od četrtka, 20. aprila, vsak delovni dan od 9. do 18. ure do pogreba, ki bo potekal v ožjem družinskem krogu.

M.Z.