Šokantna razkritja z vrtoglavimi transakcijami in dokazi o organiziranem financiranju ilegalnih migracij!

Foto: Zajem ekrana

Zadnje dni prihajajo na plano dokazi o organiziranem financiranju ilegalnih migrantov. Iz uradnih evidenc, ki jih je za bosanske medije razkrila vidna predstavnica javnega življenja (Glavna tajnica združenja za boljšo prihodnost BIH Sanela Prašović-Gadžo) je ugotoviti, da je bilo iz izvornih držav migrantov na njihove račune v BiH v letih od 2018 do 2020 nakazanih 5,8 milijonov bosanskih mark (cca. 3 milijone evrov). 

Posameznemu ilegalnemu migrantu nakazila od 20 pa vse do 50 tisoč mark mesečno.

Neposredna nakazila prihajajo iz držav, od koder migranti prihajajo, največ denarja pa je bilo migrantom, ki nezakonito prebivajo v BiH, nakazanega iz Pakistana, Afganistana, Maroka, Iraka in Irana. Kot poročajo, se največji zneski izplačujejo prek Western Uniona, ker pa noben od migrantov ne poseduje osebnih listin (na takšen način prikrivajo svojo identiteto), so iskali sled, kdo za njih dviguje in posreduje denar naprej.

Ugotovili so, da so denar za njih dvigovali posamezni državljani BiH, vse to ob podpori dela oblasti v BiH, ki pa seveda vse to zanika. Toda, viri

Tko plaća preko Western Uniona: Migrantima iz Iraka, Irana… uplaćeno 5,8 milijuna KM

jih postavljajo na laž (https://kamenjar.com/tko-placa-preko-western-uniona-migrantima-iz-iraka-irana-uplaceno-58-milijuna-km/)

Dokazi, da gre za organizirane in finančno podprte nezakonite prehode z zakrito identiteto z namenom “poseljevanja” v EU državah je več kot očitno. Vsote denarja, ki so prav vrtoglave, nikakor ne morejo financirati njihove družine ali sorodniki…, je pa to še en dokaz več, da bi njihovi prehodi lahko bili legalni.

Slovenska policija je lani obravnavala 14.592 nezakonitih prehodov meje, kar je bilo skoraj 60 odstotkov več kot leta 2018. Prijeli so še 216 tihotapcev migrantov. 

Uredništvo