V Beltincih so minulo soboto na grajskem dvorišču svečano odprli 14. lov s sokoli v Pomurju 
Lovci s sokoli (foto: arhiv ZTKŠ Beltinci)

Na dogodku v organizaciji Zavoda za turizem, kulturo in šport Beltinci v sodelovanju s Sokolarskim društvom Pomurja in Slovensko zvezo za sokolarstvo in zaščito ptic ujed so sodelovali sokolarji iz Slovenije, Avstrije, Italije in Hrvaške.

Gabriela Küzma (foto: arhiv ZTKŠ Beltinci)

Zbrane je na otvoritvi najprej v imenu organizatorja nagovorila direktorica Gabrijela Küzma, ki je ponosna, da v sodelovanju s Sokolarskim društvom Pomurja in Slovensko zvezo za sokolarstvo in zaščito ptic ujed že vrsto let lepo sodelujejo, prisotnim lovcem zaželela dober ulov.

Vilma Alina Bezenšek (foto: arhiv ZTKŠ Beltinci)

Predsednica Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, Vilma Alina Bezenšek, je v nadaljevanju povedala, da je sokolarstvo ena najstarejših oblik lova, ki izvira iz Azije.

Roman Savič (foto: arhiv ZTKŠ Beltinci)

Štirinajsti lov s sokoli je svečano odprl  Roman Savič, ki je pred tem predstavil samo sokolarjenje in ptice ujede, prisotne na prireditvi. Sokoli, vse domorodne vrste, kragulji in  orli so vzrejeni doma v ujetništvu in se uporabljajo le za lov.

Prekmurski rogisti (foto: arhiv ZTKŠ Beltinci)

V kulturnem programu so nastopili Prekmurski rogisti pod vodstvom Stanka Peterke in trobilni kvartet Glasbene šole Beltinci pod mentorstvom Simona Krambergerja.

M.Z.