Na včerajšnjem soočenju očitna panika Goloba in KUL-a

Včeraj so se na RTV Slovenija soočili predsedniki parlamentarnih strank. Bili smo priča soočenju na izpadanje. Prvi je “sceno” zapustil Zmago Jelinčič, za njim pa eden za drugim Luka Mesec, Tanja Fajon, Ljubo Jasnič, Marjan Šarec in Alenka Bratušek. Več kot očitno je bilo, da teme predvolilnih soočenj niso bile več samo afere Janeza Janše, ampak je bil “zvezda” večera v tem smislu Robert Golob. Po navedbah poznavalcev naj bi bil skupni protestni odhod opozicije KUL zagotovo že vnaprej načrtovan. Vedeli so namreč, da brez tem o Janševih twitih in njegovi “neprimerni komunikaciji” nimajo o čem govoriti.

Ivan Gale je ob vprašanju voditelja, katere tri poglavitne ukrepe bodo sprejeli takoj po volitvah, Janšo, Počivalška, Tonina in namestnika Pivčeve Dejana Podgorška označil za fašiste, koruptivneže in še kaj. Prav tako je Bratuškova svoj nastop začela z napadom na RTV, na pomoč sta ji prišla Fajonova in Šarec. O programih je Golob navedel nekaj floskul, ki so bile same sebi kontradiktorne.

Robert Golob včeraj ni zmogel resnega soočenja. Nenehno je navajal, da “ljudje plešejo” od veselja, ker ta vlada odhaja. “Ljudski ples” je vtaknil v vsak drug odgovor na katero od vsebinskih vprašanj. Več kot očitno je to posledica razkritij njegovih finančnih afer (plača v GEN-I, račun v Romuniji, gotovina v Črni gori, …). Golob je po mnenju poznavalcev pod velikim pritiskom in stresom, saj ga poleg okužbe z novim koronavirusom mori še najnovejše dogajanje v samem vrhu Gibanja Svoboda, ki je kot drugo podpredsednico imenovalo Marto Kos. Slednje vsakemu laiku nazorno pokaže, da Golob niti pod razno ni vodja stranke in da je Janša s stavkom, da “če ne bi bilo Goloba, bi nov obraz bil pač nekdo drug,” zadel v polno.

M. Z.