Sporno meso za kebab tudi v Murski Soboti in Lendavi!

Foto:Pixabay

Po zadnjih podatkih je bilo okuženo goveje meso za kebabe iz Poljske dobavljeno kar 41 ponudnikom hitre hrane v Sloveniji. Med njimi je (so) tudi prejemnik(i) iz Murske Sobote in Lendave. Kateri, še ni javno znano! Bo sploh?

Podjetje Alebon iz Ljubljane je iz “dobave” odpoklicalo cca. 12 ton mesa za kebabe in sicer s slovenskega, hrvaškega in madžarskega trga.

Odpoklic zaradi suma na prisotnost bakterije salmonela, bakterije E.coli in ostankov veterinarskih zdravil.

Podjetje Alebon namreč na Poljskem proizvaja sveže kebab meso in ga lokalom s hitro prehrano prodaja po celi Evropi. Kot vse kaže, v sporni poljski klavnici ni bilo nadzora nad označevanjem zdravstvene ustreznosti mesa in ne sistematičnega preverjanja označevanja živali ob sprejemu. Očitno pa v klavnici nastajajo težave tudi z zagotavljanjem sledljivosti in s kadri, predvsem veterinarji.

Prejemniki okuženega mesa so iz mesta Murska Sobota in Lendava in še iz naslednjih 23 slovenskih krajev: Sevnice, Novega mesta, Ljubljane, Maribora, Hrastnika, Laškega, Zagorja ob Savi, Črnomlja, Metlike, Kočevja, Ilirske Bistrice, Izole, Kamnika, Kranja, Nove Gorice, Portoroža, Postojne, Ptuja, Radomelj, Radovljice, Slovenj Gradca, Štor in Velenja, poroča portal mojeposavje.si.

N.P.