V Beltincih razglasili naj športnike preteklega leta

Na včerajšnji slovesnosti je zbrane športnike in ostalo občinstvo najprej nagovoril župan Marko Virag, ki je mlade športnike spodbudil k vztrajnosti, starejšim pa se je zahvalil za njihov prispevek k razvoju športa v občini. “Ni pomembno le zmagovati, pomembno je po padcu vedno znova vstati, vztrajati in pot nadaljevati,” se je v nagovoru športnikom na kitajski pregovor navezal Virag. “Šport povezuje ljudi in je koristen za naše zdravje in dobro počutje ter naše medsebojne odnose,” je še dodal in odličnim domačim športnikom čestital za dosežene rezultate v minulem letu.

Predsednik športne zveze Beltinci Andrej Pozderec je nanizal nekj podatkov o športnih dosežkih v minulem letu in izpostavil, da v Beltincih trenutno pod okriljem različnih domačih in tujih klubov deluje kar dvanajst vrhunskih športnikov, ki že sedaj posegajo po najvišjih odličjih in jih bomo v bodoče lahko spremljali na svetovnih prvesntvih in olimpijskih igrah. Pozderec se je županu ob tej priložnosti še javno zahvalil za vsakoletni vložek občine v športno infrastrukturo in najboljšim športnikom čestital za odlične rezultate v letu 2022.

Andrej Pozderec

Po glasbenem vložku je sledila razglasitev najboljših športnikov v letu 2022 v Občini Beltinci. Kot perspektivni športnici za leto 2022 sta bili proglašeni atletinji Zarja Vereš in Veronika Erjavec, ki trenirata v Atletskem klubu Sloparca.

Med dečki so naziv perspektivni športnik prejeli nogometaši Blaž Kovač, Maks Felicijan in Jan Jerebic ter karateist Niko Benčec.

Naziv Mlada športnica sta pridobili atletinja Klara Janža  in karateistka Lorna Zečiri, med dečki pa sta naziv Mladi športnik prejela judoist Gabriel Lipič in nogometaš Niko Kasalo. Zaradi zadržanosti obeh so obeležja v njunem imenu prejeli sorodniki.

Med moškimi posamezniki so za naj športnika bili razglašeni:

1) Maj Janža – atletika
2) Aljaž Antolin – nogomet
3) Gabriel Zadravec – judo

Naj ženska ekipa v letu 2022 je zopet postala nogometna ekipa ŽNK Pomurje Beltinci, ki se je pred kratkim preselila pod okrilje soboške Mure.

Med najboljše moške ekipe v letu 2022 so bile izbrane ekipe:

1) ND Beltinci Klima Tratnjek – nogomet
2) NK Aluvar Gančani – nogomet
3) SD Gančani – strelci

Priznanje za dolgoletno delu v športu je prejel Štefan Potočnik, priznanje za odlične  rezultate v minulem letu pa je prejel triatlonec Albin Cor

Za izjemne dosežke na Specialni olimpijadi je priznanje prejel atlet Žan Pozderec.

Jakoba Kovača je s klavirjem spremljala Franja Gomboc.
Žan Bencik

Z glasbo sta prireditev popestrila učenca Glasbene šole Beltinci Jakob Kovač in Žan Bencik.

Ob koncu slovesnosti je zbrane nagovoril še član Olimpijskega komiteja Branko Recek, ki je razglašenim športnikom čestital in se jim zahvalil za popularizacijo športa v lokalnem okolju.

Branko Recek

V nadaljevanju navajamo še utemeljitve za izbor posameznih športnikov in ekip.


Zarja Vereš je stara 14 let in prihaja iz Ižakovcev. Obiskuje osmi razred Osnovne šole Beltinci. Že od mali nog je bila atletika njeno močno področje. K športnemu društvu Sloparca se je priključila v tretjem razredu. Bila je ena izmed prvih in takrat tudi najmlajših atletinj omenjenega društva. Je izredno marljiva in stroga do sebe. Tako kot vse ostale atletinje tudi ona zavzeto in pridno trenirala v vseh danih pogojih. Prisotna je skoraj na vseh treningih neglede na vremenske razmere, razen če ji to prepreči zdravstveno stanje ali šolske obveznosti. V začetku svoje športne poti se je redno udeleževala tekem v tekih za Pomurski pokal in v svoji kategoriji v času pred korono na Pomurskih pokalih zasedla skupno 2. mesto v svoji kategoriji. Svoje tekmovalno udejstvovanje in nadarjenost potrjuje tudi na medobčinski in državni ravni v več atletskih disciplinah. Tako je v lanskem letu na medobčinskem prvenstvu za osnovne šole v Murski Soboti zasedla 1. mesto v skoku v daljino, na področnem tekmovanju za osnovnošolce 1. mesto v skoku v daljino, na atletskem mitingu v Kranju 11. mesto v skoku v daljino in 3. mesto v metu krogle. Na prvenstvu Slovenije za pionirke v Kopru je zasedla 5. mesto v metu krogle, na področnem ekipnem atletskem tekmovanju v Murski Soboti je zasedla 1. mesto v skoku v daljino, tekmuje pa tudi v štafetah 4X100m in 3X100m, kjer dosega zgledne rezultate. S trdim delom in treningi želi nadaljevati in tudi v bodoče slediti svojim sanjam športnice.


Veronika Erjavec se aktivno ukvarja z atletiko nekje tri leta kjer trenira pri Športnem društvu Sloparca v Beltincih, tekmuje pa za Pomurski atletski klub Goričko. Je odlična učenka in prava športnica. S svojim pristopom, marljivostjo in vztrajnostjo na treningih se počasi prebija med najboljše vsestranske atletinje v Sloveniji v svoji kategoriji. Veronika v letošnjem letu tekmuje v kategoriji pionirk
U16, lansko sezono pa je v kategoriji U14 nastopala predvsem v sprinterskih
disciplinah na 60m, 100m, 200m, 300m, v mnogoboju, ter v štafetah 4x100m
ter 4x300m. Na šolskih atletskih tekmovanjih nastopa tudi za OŠ Beltinci.
Preden se je začela aktivno ukvarjati z atletiko je nekaj let aktivno trenirala in
igrala hokej na travi pri HK Lipovci, kjer je igrala za selekcije U10, U13 in ekipo
deklet do 13 leta starosti. Glede na to, da so se začeli treningi pri obeh športih
prekrivati, je morala sprejeti težko odločitev in izbrati enega izmed njih.
Odločila se je atletiko, saj je v današnjem času skoraj nemogoče dosegati
vrhunske rezultate v dveh različnih športih.
V letu 2022 je Veronika na različnih atletskih tekmovanjih stalno popravljala
osebne rekorde in dosegla naslednje rezultate:
– na prvenstvu Slovenije v ekipnem mnogoboju za pionirke U14 v Novem mestu je ekipno osvojila 3. mesto,
– na Ormoškem teku je v teku na 900m osvojila 2. mesto,
– na 28. mednarodnem atletskem mitingu v Kranju je v teku na 60m osvojila 8. mesto, v teku na 200m pa 6. mesto,
– na Prvenstvu Slovenije za pionirke U14 v Kopru je v teku na 200m osvojila 10. mesto, v teku na 60m pa 13. mesto,
– na medobčinskem prvenstvu za osnovne šole je v teku na 60m osvojila 2. mesto in v štafeti 4×100 m 1. mesto,
– na področnem prvenstvu za osnovne šole je v teku na 60 m osvojila 3. mesto, v štafeti 4×100 m pa 2. mesto.
Veronika nas je v preteklih letih velikokrat razveselila s svojimi doseženimi rezultati in uspehi na športnih tekmovanjih. Verjamemo, da bo z zavzetostjo in zagnanostjo na treningih še nadalje napredovala na svoji športni poti in posegala po še odmevnejših mestih in uvrstitvah.


Blaž Kovač
je aktivno začel igrati nogomet pri 5 letih, pri NK Črenšovci. Po enem letu je nadaljeval pri ND Beltinci pod vodstvom trenerja Andreja Pozderca, kjer je vztrajal tri leta.
Leta 2019 se je pridružil NŠ Mura k selekciji U10, katera je isto leto osvojila naslov prvaka tekmovanja Minimasters Slovenije ter prispeval pomemben delež pri osvojitvi naslova. Leta 2021 je prestopil iz selekcije U12 k selekciji U14 in tekmoval v prvi slovenski ligi za U15 za ND Beltinci pod vodstvom NŠ Mure. Trenutno igra za selekcijo U15 NŠ Mura. Je tudi v postopku izbora za reprezentanco Slovenije.Blaž spada med najboljše igralce v svoji starostni skupini. Odlikuje ga izjemni talent, disciplina, vztrajnost, nepopustljivost in predanost nogometu. Če bo še naprej tako nadaljeval, ga čaka lepa prihodnost v nogometu.


Maks Felicijan je že kot majhen otrok pokazal veliko zanimanja za žogo, ter za nogomet.
Žoga mu je bila najljubša igrača od vseh. Že pri zgodnjih letih, ko je začel hoditi, ga je žoga spremljala vsepovsod, tako da je igral nogomet, kjer je bilo to le mogoče, pa če je bilo to v stanovanju, tako da je bila večkrat kakšna stvar zlomljena. Pri 5 letih smo ga prvič registrirali v nogometni klub v Beltincih. Tam se je hitro vključil drugim fantom, kateri so ga prijazno sprejeli med sebe in se spoprijateljili. Tam so ga začeli učiti določeni trenerji osnovne veščine in tehnike nogometa, katere jih je že nekdaj poznal od vežbanja doma z očetom. Prav tak se je tam naučil disciplino, pravila igre nogometa, ter spoštovanja
soigralcev, nasprotnikov ter seveda trenerja. Hitro se je na tekmah opazilo, da je izstopal od njegovih soigralcev in vrstnikov. Saj je igral na več pozicijah, ter tudi zabijal zmagovalne gole. Za to je bil tudi nagrajen s pokalom za naj strelca. Prav tako je njegovo nadarjenost opazil trener pri NŠ Muri Sašo Kosi, kateri mu je predlagal, da naj poizkusi igrati pri NŠ Muri. Tako je pri svojih 9. letih prestopil za Nogometno šolo Mura. Na začetku mu je bilo težko se privaditi na novo okolje, nove soigralce in novega trenerja. Vendar tudi tu ni dolgo trajalo, da so ga soigralci hitro sprejeli in postali prijatelji. Pri Muri je začel igrati pri selekciji U-10, katera je bila izjemno dobra ekipa. Zmagovali so tekme, kar eno za drugo, prav tako so na številnih turnirjih zmagovali, ali vsaj bili na stopničkah. Bili so na turnirju na Dunaju, kjer je nastopalo 126 ekip z cele Evrope in so dosegli odlično 16. mesto.
Maks je na tem turnirju igral izredno dobro. Maks igra večinoma v napadu ali na sredini igrišča in zabija dosti golov. Trenutno igra za selekcijo U-14 v 1. SNL. Prav tako igra za selekcijo U-15 v medobčinski ligi Murska Sobota. Če bo še naprej tako zavzeto treniral in nebo poškodb ga čaka lepa nogometna kariera.


Jana Jerebica je za šport navdušil njegov oče Simon Jerebic. Poskrbel je za vse rekvizite
na dvorišču, da sta Jan in njegov mlajši brat imela raznolike možnosti za športne dejavnosti doma, saj v vasi Ižakovci že takrat ni bilo na razpolago ustreznih javnih športnih površin in rekvizitov za otroke. Doma smo imeli veliko zelenice in najprej manjše gole ter nato veliki pravi gol, pa manjši koš za košarko in tistega pravega, velikega. Simon je bil ljubitelj igranja košarke, vendar je spremljal tudi nogomet in z Janom sta si ogledovala vse vrste nogometnih tekem, še posebej Ligo prvakov. Na dvoriščnem nogometnem igrišču so skupaj
preživeli veliko prostega časa. Ko je Janov oče leta 2014 po težki bolezni umrl, se je v Ižakovcih ravno formirala selekcija nogometne ekipe U7 in starši Janovih vrstnikov so mi predlagali, naj takrat 5-letnega Jana in njegovega leto dni mlajšega brata Jureta pripeljem na trening. Ker smo doma najprej imeli samo en gol, na katerega sta streljala, sta Jan in Jure sprva bila nekoliko zmedena na pravem nogometnem igrišču, a sta kmalu osvojila pravila igre in tudi nekaj tehnike. Iz leta v leto sta se preizkušala na različnih položajih, tudi na vratarskem. Jana je zelo zanimal svet nogometa. Veliko je bral o klubih, nogometaših in si pridobival informacije iz Panini albumov Svetovnih prvenstev in Premier lige, za katere je z veseljem zbiral sličice in karte. Poznal je večino nogometašev pomembnejših evropskih klubov, še posebej pa je bil zainteresiran za Real Madrid. O nogometaših Real Madrida je izbrskal čisto vse podrobnosti, njegov idol pa je postal Cristiano Ronaldo. Zelo ponosen je bil, ko je pri devetih letih pospremil nogometaše tekme med Ciprom in Slovenijo na zelenico stadiona v Stožicah, kjer si je prvič ogledal reprezentančno tekmo Slovenije. Jan je nogomet začel jemati vedno bolj resno in njegove ambicije so se začele razhajati od ostalih vrstnikov v takratni selekciji NK Ižakovci, zato si je želel bolj resne ekipe, naravnane na rezultate in ne le na zabavo. Pri desetih letih se je preizkusil pri klubu Aluvar Gančani, kjer je imel na začetku nekaj težav oz. pomanjkanja znanja pri postavitvi na igrišču, nato pa je pričel kazati dobro igro in dosegati rezultate. V klubu Aluvar Gančani se je zelo dobro počutil, kar je še pripomoglo k njegovi samozavesti in dobrim rezultatom. Ob ustanovitvi NŠ Aluvar Beltinci, je bil Jan član selekcije U15, s katero so bili najboljši v medobčinski ligi in se proti klubu ROHO iz Miklavža borili celo za višjo ligo. Ko jim to ni uspelo, je Jan bil nekoliko obupan, a se mu je samozavest povrnila, ko je kljub svojim 13 letom bil povabljen k selekciji U17. Po nekaj treningih in tekmah je ugotovil, da s svojo igro lahko konkurira tudi kadetom, z nekaj dela na svoji tehniki, moči in prehrani, pa je lahko med najboljšimi. Po navodilih trenerja Simona Baligača je spremenil prehrano (če je prej bilo na njegovem jedilniku ogromno kruha in drugih ogljikovih hidratov, se zdaj trudi v prehrano vnesti čim več beljakovin in celo zelenjave, ki je prej ni mogel niti videti). Svoje telo je ojačal v fitnesu, ki ga je obiskoval vsaj 3x na teden. Udeleževal se je treningov obeh selekcij po svojih močeh in zmožnostih, nato pa se svojo tehniko trudil še izpopolniti individualno na igrišču. Po podatkih Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, je po 10 krogih odigranih tekem selekcije U17, na lestvici strelcev na gole, na 1. mestu. Kot je že navedeno v samem predlogu za nominacijo, Jan igra nogomet tudi v šolski ekipi, odlične rezultate pa dosega še na področju atletike, kjer je tako na medobčinskem, kot regijskem tekmovanju osvojil zlato medaljo v teku na 60 metrov.
Jan še vedno z zanimanjem spremlja svetovni nogomet in raziskuje njegovo zgodovino. Njegov idol je še vedno Cristiano Ronaldo, a sam ostaja na trdnih tleh s trdim delom. Jan ima v nogometu velike ambicije in s pomočjo nasvetov trenerja Simona Baligača, je nogomet, šport in zdrava prehrana postal njegov način življenja. Poleg udeležbe na treningih selekcij U15 in U17 je krepil svoje telo še v fitnesu in pilil tehniko z žogo individualno na igrišču. Nogomet igra tudi za šolsko ekipo OŠ Beltinci. Za OŠ Beltinci je dosegel zelo dobre rezultate na občinskem in regijskem atletskem tekmovanju Atletske
zveze Slovenije, v teku na 60 m in prejel zlati medalji.

Niko Benčec je svojo športno pot začel pri petih letih kot član ND Beltinci, kjer je igral
do leta 2021, ko je opustil igranje nogometa in se posvetil samo karateju, ki ga je začel trenirati leta 2018. Z marljivim delom in pridnim treniranjem je Niko v sicer kratki karieri dosegel vrsto uspehov na večjih in manjših tekmovanjih. Leta 2021 se je prvič udeležil WUKF svetovnega prvenstva v Romunskem mestu Cluj Napoca, kjer si je dobil veliko izkušenj in motivacije za nadaljnje delo, ki ga je s pridom izkoristil v sezoni 2022, kjer je vrhunec sezone dosegel na IKU world championship & worsld games for chirdlen v Italianskem mestu Caorle kjer je v športnih borbah osvojil bronasto kolajno. Leta 2022 je doslej najuspešnejše tekmovalno leto saj je v tem letu osvojil:
– 1. mesto kate posamezno Kidričevo open

– 2. mesto športne borbe Kidričevo open
– 1. mesto kate ekipno Kofukan šolska liga Ljutomer
– 1. mesto kate posamezno Kofukan šolska liga Ljutomer
– 1. mesto športne borbe Kofukan šolska liga Ljutomer
– 3. mesto kate ekipno Maribor open
– 3. mesto kate posamezno klubski turnir
– 3 mesto kate ekopno Ekipno državno prvenstvo
– 5. mesto kate posamezno v konkurenci 25 tekmovalcev IKU world championship & world games for chirdlen Caorle Italy
– 3. mesto športne borbe v konkurenci 16 tekmovalcev IKU world championship & world games for chirdlen Caorle Italy
Leto 2022 je glede na dosežene uspehe bilo sanjsko za Klaro Janža. Uspehi so se vrstili
eden za drugim. Osvojila je 21 medalj od tega 12 zlatih, 5 srebrnih in 4 bronaste. Na podlagi doseženih rezultatov v letu 2022, jo je strokovni svet AZS imenoval v nacionalno reprezentanco U18 za leto 2023. Atletska zveza vsako leto izbira »naj atleta leta« v vseh starostnih kategorijah. Klara je med devetimi nominiranimi atletinjami osvojila odlično četrto mesto. Imela je izpolnjeno normo na 200 m za mlajše mladinsko evropsko prvenstvo, žal pa pionirji tam ne morejo nastopiti. Izpolnjeno je imela tudi normo za 200 m in 100 m za nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Slovaškem.
Rezultati za leto 2022:
Mednarodni nivo:
1. Nastop za pionirsko (U16) reprezentanco Slovenije na peteroboju
atletskih reprezentanc (Madžarske, Slovaške, Češke, Hrvaške in Slovenije)
Znojmo, kjer je nastopila na 300 m in v štafeti 4x 100 m, ter v obeh
primerih zasedla 5. mesto
2. Nastop na Evropskih igrah mladih v Brnu kjer je nastopila:
 na 300 m, 2. mesto
 na 60 m, 1. mesto
Tekme na državnem nivoju:
 2. mesto 300 m – 22. 1. 2022 Novo mesto, Prvenstvo Slovenije U16 –
dvorana
 3. mesto štafeta 100, 200, 300, 400 m – 14. 5.2022 Maribor, Državno
prvenstvo štafet,
 2. mesto 100 m – 11. 6. 2022, Novo mesto, Atletski pokal Slovenije U16
 1. mesto 100 m – 11. 6. 2022, Novo mesto, Atletski pokal Slovenije U16
 3. mesto štafeta 4x300m – 19. 6. 2022, Ptuj, Prvenstvo Slovenije mlajši
mladinci
 3. mesto 100 m – 18. 9. 2022, Ptuj, Prvenstvo Slovenije za pionirje in
pionirke U16
 1. mesto 300 m – 17. 9. 2022, Ptuj, Prvenstvo Slovenije za pionirje in
pionirke U16
 3. mesto štafeta 4×100 m – 17. 9 .2022 Prvenstvo Slovenije za pionirje in
pionirke U16
 2. mesto štafeta 4×300 m – 18. 9. 2022 Prvenstvo Slovenije za pionirje in
pionirke U16

Atletski mitingi
 1. mesto 100 m – 23.4.2022, Radovljica, Mednarodni atletski miting
 1. mesto 300 m – 23.4.2022, Radovljica, Mednarodni atletski miting
 1. mesto 60 m- 24.5. 2022, Ptuj, Mednarodni atletski miting
 1. mesto 200 m- 24.5. 2022, Ptuj, Mednarodni atletski miting
 1. mesto 100 m – 4. 6. 2022, Kranj, Mednarodni atletski miting, memorial
Vučko

 1. mesto 100 m – 21. 8. 2022, Bled, Atletski miting Bled
 1. mesto 200 m – 21. 8. 2022, Bled, Atletski miting Bled
 1. mesto 200 m – 29. 8. 2022, Leibnitz, Atletski miting

Šolska tekmovanja
 1. mesto 300 m, 8. 6. 2022, Šolsko državno prvenstvo, Maribor
 2. mesto štafeta 4x100m, 8. 6. 2022 Šolsko državno prvenstvo, Maribor
Klara je na državno prvenstvo prišla z najboljšim časom na 300 m in upravičila
vlogo prve favoritinje. V izjemnem teku je s časom 39.85 sek odtekla enega
najhitrejših šolskih tekov. Za doseženi rezultat je bila po točkah tudi najbolje
ocenjena atletinja v kategoriji starejših učenk, za kar je prejela pokal.
Še več kot uvrstitve na posameznih tekmovanjih pa o kvaliteti Klarinih
rezultatov pove lestvica uvrstitev na lestvicah Atletske zveze Slovenije v
posamičnih disciplinah in točkovno ovrednotenje teh rezultatov po lestvicah
IAAF.


Lorna Zečiri je dijakinja drugega letnika Srednje zdravstvene šole M. SOBOTA, članica karate kluba Murska Sobota, ki se že 9 let kot registrirana tekmovalka v Karate zvezi Slovenije udeležuje vseh uradnih tekmovanj v Sloveniji in ostalih mednarodnih turnirjih doma in v tujini v disciplini športne borbe – kumite, pod vodstvom Senseja Milana Zadravca – KK M. Sobota, prav tako pa uspešno nastopa kot reprezentantka karate zveze WKSA Slovenije. Rezultati za Lorno v letu ~ 2022:
Styrian Open – Furstenfeld 06.03.2022 ( borbe mladinke -60kg. ) 2. mesto
2. pokalna tekma  – Slovenske Konjice 14.05.2022 ( borbe mladinke -53kg. )
3. mesto
Maribor Open – Maribor 01.10.2022 ( borbe mladinke -48kg. ) 1. mesto
3. Pokalna tekma – Šenčur 08.10.2022 ( borbe mladinke -48kg. ) 2. mesto
Mladinsko državno prvenstvo – Slovenske Konjice 12.11.2022 ( borbe mladinke
-48kg) 1. mesto

Gabriel Lipič se je z olimpijsko disciplino Judo začel ukvarjati leta 2013. Prve korake je naredil v Judo klubu Tratnjek Beltinci. Zaradi velike želje po še večjih rezultatih in vpisa v srednjo prometno šolo Maribor, se jev letu 2021 odločil za prestop v Judo klub Apolon Maribor. Tedensko opravi tudi do 8 treningov. V letu 2022 je dosegel največji uspeh do sedaj. Osvojil je bronasto medaljo na evropskem kadetskem pokalu v Kopru. V kategoriji kadetov – 90 kg je s tremi zmagami in enim porazom osvojil zasluženo tretje mesto. Omeniti velja, da je nastopil kot najmlajšimi. Ostali tekmovalci so bili starejši leto ali dve od njega. Poleg vrhunskega rezultata v Kopru se lahko v letu 2022 pohvali z dvojnim
naslovomdržavnega prvaka. Najboljši je bil v konkurenci mlajših kadetov (-81 kg) in kadetov (-90 kg). V skupnem seštevku slovenskega pokala mlajših kadetov je osvojil drugo mesto med 189 sodelujočimi tekmovalci. V konkurenci kadetov je osvojil visoko peto mesto.

Rezultati v letu 2022:
– 3.mesto EJU kadetski evropski pokal Koper – 90 kg / kadeti
– 1.mesto DRŽAVNO prvenstvo mlajši kadeti Nova Gorica – 81 kg
– 1.mesto DRŽAVNO prvenstvo kadeti Žiri – 90 kg
– 1.mesto POKAL NIKA VRABLA Maribor + 81 kg / mlajši kadeti
– 1.mesto NOVOLETNI TURNIR Celje + 81 kg / mlajši kadeti
– 1.mesto IRŠIČEV MEMORIAL Maribor + 81 kg / mlajši kadeti
– 1.mesto IRŠIČEV MEMORIAL Maribor – 90 kg / kadeti
– 1.mesto BAUMGARTNOV PAS Maribor – 81 kg / kadeti
– 1.mesto APOLON OPEN Hoče – 81 kg / kadeti
– 1.mesto APOLON OPEN Hoče – 81 kg / mlajši kadeti
– 1.mesto POKAL BEŽIGRADA – 81 kg / mlajši kadeti
– 1.mesto SAKURA OPEN Zagreb – 81 kg / mlajši kadeti
– 1.mesto SALONA OPEN Split – 81 kg / kadeti
– 1.mesto POKAL LENDAVE Lendava – 81 kg / mlajši kadeti

V letu 2023 bo v sklopu slovenske reprezentance nastopil na kar štirih evropskihkadetskih pokalih. Nastopil bo:
– EJU Kadetski pokal Zagreb – Hrvaška 11.3.2023
– EJU Kadetski pokal Teplice – Češka Republika 7.4.2023
– EJU Kadetski pokal Strassbourg – Francija 21.4.2023
– EJU Kadetski pokal Bielsko Biala – Polska 20.5.2023
V letu 2023 je cilj Gabriela in Judo kluba Apolon nastop na enem od največjih
tekmovanj v tej sezoni. Želja je uvrstitev na:
– Evropsko prvenstvo Coimbra – Portugalska (mesec junij)
– Olimpijada mladih (EYOF) Maribor – Slovenija (mesec julij)
– Svetovno prvenstvo Zagreb – Hrvaška (mesec avgust)

Gabriel zavzeto trenira pod vodstvom trenerjev Mitje Jenuša, Maria Rudla in Danila Baucala. Za uspehe je potrebno veliko truda in odrekanja. Drži se načrtovanih navodil in sledi svojim ciljem. Zagotovo računamo na največje rezultate v prihodnjih letih.

Niko Kasalo je mlad, perspektiven nogometaš, ki je trenutno član Mure. V lanski sezoni je z debijem na tekmi proti Olimpiji postal tudi najmlajši debitant na prvoligaških tekmah Mure, saj je ob prihodu na igrišče štel 16 let, 4 mesece in 14 dni. Za člansko ekipo čarno-bejlih je prvič igral že nekaj mesecev pred tem, januarja je na prvi tekmi v pripravah proti Nafti tudi dosegel prvi članski zadetek. V sezoni 2021/22 je bil najboljši strelec slovenske kadetske lige, ko je na 24 tekmah dosegel kar 26 zadetkov, kar ga v zgodovini kadetske lige uvršča med najboljše strelce po številu zadetkov v eni sezoni. Niko je tudi reden član mlajših selekcij slovenske reprezentance, doslej je v selekcijah U16, U17, U18 in U19 skupno odigral 21 tekem in dosegel 9 zadetkov. Z reprezentanco U17 je nastopil v kvalifikacijah "Elite round" za napredovanje na evropsko prvenstvo, kjer se je Slovencem preboj na zaključni turnir za las izmuznil. Niko je odigral vse tri tekme proti Walesu, Srbiji in Turčiji ter ob tem dosegel 2 zadetka ter prispeval 2 asistenci. Niko Kasalo je produkt nogometne šole MURA in se na igrišču najbolje znajde v napadalnem delu. Z Muro je podpisal profesionalno pogodbo do 31.5.2024. Niko, ki je standardni član mlajših reprezentančnih selekcij in en najbolj perspektivnih nogometašev svoje generacije

Maj Janža je atlet z dušo in srcem in je tudi v letu 2022 dosegel odlične rezultate. Z rezultatom 47,66 na 400 m (IAAF – 1002 točk) je presegel mejo magičnih 1000 točk, postavil klubski in Pomurski rekord in za 6 stotink zaostal za normo starejše mladinskega svetovnega prvenstva v Kolumbiji. Izpolnjeno je imel normo za Balkansko dvoransko prvenstvo za starejše mladince, vendar mu je pozitiven test na COVID-19 preprečil tekmovanje, prav tako pa je imel tudi normo za Balkansko prvenstvo (zunaj). Na podlagi doseženih rezultatov v letu 2022, ga je strokovni svet AZS imenoval v nacionalno reprezentanco U23. V tekmovalni sezoni 2022 je Maj nastopal kot starejši mladinec, U20. Pravico tekmovanja pa je imel tudi med mlajšimi člani in člani.

Rezultati v kategoriji starejši mladinci – U20:
1. mesto 400 m, Atletski pokal Slovenije U20, Velenje, 24. 9. 2022
2. mesto 400 m Državno prvenstvo Slovenije U20 (dvorana), Novo Mesto,
29. 1. 2022
2. mesto 400 m Državno prvenstvo Slovenije U20, Nova Gorica, 2. 7. 2022
2. mesto 200 m, Državno prvenstvo Slovenije U20, Nova Gorica, 3. 7. 2022
4. mesto 400 m in 3. mesto 4x 400 m štafeta, Peteroboj U20 reprezentanc
Madžarske, Slovaške, Poljske, Češke in Slovenije, Maribor 16. 7. 2022

Rezultati v mlajše članski kategoriji – U 23:
3. mestom 400 m, Mednarodno tekmovanje Alpe Adria v Trstu, Italija, 23. 7. 2022
1. mesto 4x 400 m, član mešane mlajše članske štafete, reprezentance Slovenije Mednarodno tekmovanje Alpe Adria v Trstu, Italija, 24. 7. 2022

Rezultati v članski kategoriji:
2. mesto 400 m, Mednarodna atletska liga Telekom, Ljubljana, 9. 6. 2022
3. mesto 300 m, Mednarodna atletska liga Telekom, Slovenska Bistrica, 28. 5. 2022
3. mesto 400 m, Atletski miting v dvorani, Novo Mesto, 22. 1. 2022
3. mesto 400 m, Ekipni pokal Slovenije za člane, liga Telekom, Celje, 4. 6. 2022
3. mesto 400 m, čas 47.66 Atletski pokal Slovenije za člane, Ljubljana, 9. 9. 2022
4. mesto 400 m, Mednarodni atletski miting, Hanžekovičev memorial, Zagreb, 11. 9. 2022

Rezultati s šolskih tekmovanj:
1. mesto 400 m, Državni prvak, Srednješolsko atletsko državno prvenstvu Slovenije, Maribor 26. 5. 2022
Z doseženimi 950 točkami bil drugi najbolje ocenjeni atlet na tekmovanju. Spomnimo se, da je bil Maj leta 2016 v Kopru šolski državni prvak na 600 m v starostni skupini za mlajše učence in leta 2018 v Žalcu šolski državni prvak na 300 m kot starejši učenec. S štafeto Gimnazije Murska Sobota 4 x 100 m pa je leta 2019 osvojil srebrno medaljo. Maj je v letu 2022 sodeloval s trenerjem Matijem Šestakom, ki ima tudi prekmurske korenine. Matija je bil na 400 m udeleženec olimpijskih iger leta 2000 v Sydneyju in 2004 v Atenah. S časom 45.43 sek je za Luko Janežičem drugi najhitrejši Slovenec na 400 m.

Maj je deset let tekmoval za Atletski klub Pomurje iz Murske Sobote. V vseh teh letih je bil nesporno med najboljšimi, mnogokrat pa najboljši slovenski atlet na 200 m, 300 m in 400 m, v svojih starostnih kategorijah. Samo na tekmovanjih državnega nivoja (državna prvenstva, pokal Slovenije, šolska državna prvenstva) je osvojil dvaindvajset posamičnih medalj (9 zlatih, 7 srebrnih, 6 bronastih). Za slovensko reprezentanco je v teh letih nastopil
šestkrat, leta 2021 tudi na Evropskem prvenstvu za starejše mladince v Tallinu. Zelo  obsežna pa je zbirka vseh medalj in pokalov vključujoč tudi tekmovanja na mitingih. V letu 2023 bo nastopal za večkratni najboljši slovenski atletski klub, AD Mass iz Ljubljane. V Ljubljani kot študent preživi večino časa ima pa tudi boljše pogoje za trening (notranjo stezo in zunanjo 400 m stezo).

Aljaž Antolin je začel igrati nogomet pri 5. Letih v Ižakovcih. Ko je dopolnil 8 let se je preselil v ND Beltince. Z 10. leti se je preselil v Mursko Soboto v NŠ Mura, kjer je bil vedno med najboljšimi v vseh mladih selekcijah. Leta 2015 je bil perspektivni športnik občine Beltinci. Po končanem mladinskem nogometu je prestopil k državnim prvakom NK Maribor, ki ga je za pol leta posodil v ND Beltince, kjer si je nabiral prepotrebne izkušnje v članski konkurenci. Vrnil se je v NK Maribor, kjer je danes eden od nosilcev igre.
Dosežki:
– državni prvak s NK Maribor v sezoni 2021/2022
– 20 nastopov v tekoči sezoni za NK Maribor in igralec z največ nastopi v jesenskem delu v Prvi ligi Telemach sezona 2022/2023
– uspešno zastopanje slovenskega predstavnika v evropskih kvalifikacijah
– standardni član začetne enajsterice vseh mlajših selekcije reprezentance Slovenije
– pomemba vloga v reprezentanci U21 in dosežek zadetek na prijateljski tekmi proti Bolgariji

Gabriel Zadravec se z judom ukvarja več kot 13 let. Že v začetku so izstopale njegove odlike: vztrajnost, nepopustljivost, delavnost, zmagovalna miselnost in seveda talent. Vse te lastnosti so privedle do odličnih rezultatov, ki jih je dosegal že v mlajših kategorijah. Pred leti je dobil priznanje za perspektivnega športnika. Ustavile ga niso niti poškodbe, zaradi katerih je dve leti moral prekiniti treniranje, ga niso ustavile in je v lanskem letu dosegel izredne rezultate. S svojim sedanjim klubom Branik Broker je postal ekipni državni prvak, posamezno je bil drugi na državnem članskem prvenstvu, državni prvak pri mlajših članih in mladincih. Zmagal je na turnirjih Nagaoka, Baugartnerjev pas, Pokal Ptuja, kot član reprezentance je sodeloval na evropskih pokalih v Podčetrku, Dubrovniku, Paksu in Banja Luki.

Članska ekipa ŽNK Pomurje Beltinci je z odličnimi dosežki nadaljevala tudi v letu 2022. Preprečljivo so osvojili že 9 (deveti) naslov državnih prvakinj Slovenije in se uvrstile v UEFA ligo evropskih prvakinj. UEFA jim je ponovno zaupala organizacijo 1. Kroga kvalifikacij za UEFA ligo prvakinj. V 1.krogu kvalifikacij je bil nasprotnik irski prvak Shelbourne. Po številnih zapravljenih priložnostih s strani naše ekipe, smo žal to tekmo izgubili z 1:0. V srečanju za tretje mesto smo premagali armensko Hayaso z 2 : 1. Srečanje je bilo le prestižnega pomena, saj se je v nadaljnje tekmovanje uvrstila samo zmagovalna ekipa
turnirja. To pa igralkam ŽNK Pomurja Beltinci ni niti malo omajalo njihovo voljo po še boljših dosežkih, kar so dokazale skozi jesenski del prvenstva v 1. Slovenski ženski nogometni ligi, saj so naslov jesenskega prvake osvojile brez izgubljene točke, ter pri tem na njihovem igrišču v Ljubljani zanesljivo premagale tudi direktnega tekmeca za naslov državnih prvakinj ŽNK Olimpijo, ter si tako na stežaj odprle vrata do novega, 10. (desetega) naslova državnih prvakinj. Potrebno je poudariti, da so doseženi rezultati plod odličnega dela v klubu v mlajših selekcijah, saj so v klubu organizirane selekcije DU7, DU9, DU11 ,DU13, DU15 in DU17, ki vadijo pod strokovno izobraženimi trenerji. Poleg članic v državnih ligah nastopajo še ekipe DU17, DU15 in DU13. Nosilci igre so doma vzgojena dekleta, kar da še dodatno vzpodbudo za kvalitetno delo v klubu. V klubu je vzgojena tudi vrsta državnih reprezentantk reprezentanc članic, DU19 in DU17, saj si državnih reprezentantk brez igralk ŽNK Pomurja enostavno ni mogoče predstavljati.


Nogometno društvo Klima Tratnjek Beltinci tekmuje že peto leto zapored v drugi slovenski nogometni ligi. V tekmovalni sezoni 2022/23 smo v jesenskem delu tekmovanja osvojili odlično šesto mesto, kar je do sedaj najboljši dosežek. Ekipo sestavljajo predvsem igralci iz Pomurja, z izjemo 4 igralcev, ki prihajajo iz drugih krajev Slovenije. Nogometno društvo Beltinci je po starosti igralcev najmlajše v drugi slovenski nogometni ligi, že nekaj let pa najbolj gledana ekipa druge lige v Sloveniji To nam je v veliko zadovoljstvo, saj vemo, da smo na pravi poti, da se v društvo vključuje vedno več mladih igralcev. Odlično sodelujemo z NŠ Mura Murska Sobota, od koder dobivamo v naše društvo igralce, ki so
končali mladinsko tekmovanje in še ne dobivajo dovolj možnosti za igranje v 1. Ligi Telemah Slovenije. Nogometno društvo Beltinci Klima Tratnjek je skupaj z vsemi nogometnimi klubi v občini Beltinci soustanovitelj Nogometne šole Aluvar Beltinci, ki vključuje igralce vseh klubov iz naše občine. V drugem letu delovanja nogometne šole Aluvar Beltinci nogometaši dosegajo odlične rezultate. Cilj je, da bi se kateri izmed selekcij uspelo uvrstiti v tekmovanja, ki potekajo pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. V Nogometno šolo Aluvar Beltinci je vključenih okrog 150 otrok, število igralcev pa se nenehno povečuje, kar je še kako potrebno za nadaljnji športni in osebnostni razvoj otrok in mladine. Da smo na pravi poti dokazujejo tudi tekmovanja selekcij nogometne šole. Izpostavil bi organizacijo tradicionalnega Miklavževega turnirja, kjer je tekmovalo 48 ekip, kar je največ do sedaj. Velika zahvala vsem vključenim klubom,strokovnim delavcem v klubih in nogometni šoli kakor tudi staršem otrok, saj so z svojim delom pripomogli, da se danes lahko predstavljamo v dobri luči kamorkoli nas povabijo. Sodelujemo z občino Beltinci, ki nam s športnimi objekti omogoča, da se lahko igralci članskega moštva, kakor tudi vsi igralci nogometne šole udeležujejo treningov tako na igriščih z naravno travo, kakor tudi umetno in v objektih telovadnice osnovne šole in napihljivega balona.


NK Aluvar Gančani, je v letu 2022 nastopal v Pomurski nogometni ligi. Po zaključku sezone 2021/22 so člani zasedli 8. mesto med 16 ekipami. Poleg članske ekipe pa v klubu nastopajo tudi mlajše selekcije. Te selekcije so združene od lanskega leta s klubi iz cele občine v NŠ Aluvar Beltinci, katera je dejansko vodena preko našega kluba. To združeno delo se je pokazalo za uspešno, saj je selekcija U-15 bila prvak v MNZ M. Sobota in si je priigrala kvalifikacije za 1. državno ligo, kjer so žal izgubili z ekipo ROHO. Po končanem jesenskem delu prvenstva 2022/23 pa članska ekipa zaseda odlično 2. mesto in se lahko vmeša v boj za prvaka Pomurske lige. Posebej pa se je članska ekipa izkazala v pokalnem tekmovanju, ko smo v drugem krogu pokala Union gostili ekipo NŠ Mure in po srčni in borbeni tekmi izgubili v izdihljajih tekme z 2:1, pred skoraj tisoč glavo množico navijačev. S to tekmo smo takrat napolnili športne novice lokalnih in tudi vseh medijev po državi. Prav tako pa tudi naše selekcije uspešno nastopajo v jesenskem delu prvenstva 2022/23, ter uspešno nastopajo na različnih turnirjih. Pri vsem tem pa je tudi klub sodeloval pri izpeljavi ob dnevu športa za mlade v Beltincih. V tem letu pa si želimo vsaj takšnih uspehov, kot v lanskem saj bo naš klub v mesecu juniju praznoval svojo 50.obletnico delovanja.


Rezultati Strelskega društva Gančani v letu 2022:

– 1 B Državna liga člani 5. mesto
– Regijsko prvenstvo člani 6. mesto
– Regijsko prvenstvo mladinci 2. mesto
– Državno prvenstvo mladinci 3. mesto
– Državna liga za mladince 7. mesto
Posamezno:
– Regijsko prvenstvo člani Černi Mitja 5. mesto
– 1 B Državna liga člani Černi Mitja 5. mesto
– Regijsko prvenstvo mladinci Pozderec Niko 4. mesto
– Ferenčak Žan 5. mesto
– Gjӧrek Jure 6. mesto


Štefan Potočnik je član Združenja atletskih veteranov Slovenije ter član Kluba malega nogometa Beltinci. S športom se je začel ukvarjati že v rani mladosti, kot pionir je igral nogomet in vse športe, ki so bili na razpolago. Udeleževal se je tudi sindikalnih iger; tekmoval je v malem nogometu, namiznem tenisu in v kegljanju, kjer je bil zelo
uspešen. Po poškodbi je postal član Medobčinskega društva invalidov. Začel je z metanjem diska, krogle, kopja in teka na krajše proge. Njegova uspešnost na tem področju ga je vodila v Državno atletsko veteransko zvezo Slovenije. V 20. letih, kolikor traja že njegova pot v veteranskih panogah, se je udeleževal športnih srečanj doma in tudi v drugih državah: Avstrija, Madžarska, Romunija, Srbija, Albanija, Hrvaška in Grčija. V državnem merilu je najstarejši pomurski veteran v atletiki. Njegov seznam je kar obsežen. Dvakrat je bi balkanski prvak; v Romuniji v peteroboju in v Srbiji v metu kladiva. V Grčiji je z giro osvojil 3. mesto. V Sloveniji, Avstriji, Srbiji in na Hrvaškem se je udeleževal tudi teka na 60m, 100m ter na 200m, kjer je skupno osvojil okoli 100 medalj. Deluje tudi kot športni ribič. Sodeloval je na lokalnih in državnih tekmovanjih, kjer je osvojil okrog 70 pokalov.
Njegova želja po tekmovanjih je velika, ker se s športom ukvarja že vse življenje in upajmo, da mu boo zdravje dopuščalo, da bo ta želja trajala še dolgo.


Albin Cör iz Gančani, zaposlen na Pošti Slovenije se že 12 leto ukvarja s triatlonom (prej sem bil aktiven v nogometu od 15-37 leta). Treninge teka, kolesarjenja in plavanja opravlja sam, je pa zaradi različnih ugodnosti tudi član triatlonskega kluba »3K SPORT« iz Ljubljane.
Na različnih tekmovanjih se udeležuje:
– IROMNAN 3,9 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka
– IRONMAN 70.3 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka
Želja vsakega triatlonca je, da naredi kvalifikacije (SLOT) za svetovno prvenstvo v KONI na Hawajih v IRONMAN-u. »Uspešno« (imel je tudi težke trenutke) je končal 6 IRONMAN-ov. Letos se je zaradi slabšega rezultata na IRONMAN-u v Celovcu (kjer je bilo na dirki 36°C) odločil, da se oktobra poizkusi še v IROMNAN 70.3 (oz. polovični triatlon) v Poreču, kjer je dosegel 76. mesto med skupno uspešno (804) končanimi atleti. V svoji starostni skupini (M 45-49) je dosegel 8. mesto, kar je bilo zadosti, da se je kvalificiral na svetovno prvenstvo oz. »IROMNAM 70.3 WORLD CHAMPIONSHIP LAHTI, FINLAND«, ki bo 27.avgusta 2023.

Dosedanji rezultati:
8. Mesto, čas 04:40:53 2022 IRONMAN 70.3 Porec
160. Mesto, čas 12:08:34 2022 IRONMAN Austria
38. Mesto, čas 09:58:59 2019 IRONMAN Copenhagen
11. Mesto, čas 04:59:28 2019 IRONMAN 70.3 Slovenian Istria
10. Mesto, čas 09:34:12 2018 IRONMAN Emilia Romagna
147. Mesto, čas 12:22:25 2017 IRONMAN Zurich Switzerland
22. Mesto, čas 10:37:23 IRONMAN – LANZAROTE Spain
15. Mesto, čas 04:46:52 Austrian 1/2 Iron Triathlon 70.3 – Röcksee 2015

50. Mesto, čas 10:18:01 Zürich – Švica IRONMAN
9. Mesto, čas 04:25:38 Mureck – Austrian 1/2 Iron Triatlon70.3 – Röcksee
30. Mesto, čas 04:57:31 Podersdorf – Austria Triathlon – Lang-/Halbdistanz – Neusiedlersee 70.3
47. Mesto, čas 05:16:29 Triatlon Bled Loveman 2011-70.3
70. Mesto, čas 05:05:05 Mureck – Austrian 1/2 Iron Triathlon – Röcksee 70.3
113. Mesto, čas 05:28:08 Triatlon Bled Loveman 2010 70.3

Žan Pozderec je ponosen, da je ker del družine, ki jo sestavlja Specialna olimpiada Slovenije. Specialna olimpijada je način življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju, prek njih pa tudi njihovih družin in programov. Rezultat te ideje je ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in vsesplošna socializacija oseb z motnjami v duševnem razvoju. Slogan specialno-olimpijskega gibanja se glasi: “Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.“ Začetki Specialne olimpijade segajo v leto 1963, ko se je na pobudo družine Kennedy v ZDA organiziral prvi športni tabor za osebe z motnjami v duševnem razvoju. Danes je v svetovno gibanje Specialne olimpijade vključenih že prek 200 programov iz 150 držav sveta, ki so združene v sedem regij. Specialna olimpijada Slovenije spada pod evro-azijsko okolje. V Sloveniji smo v duhu Specialne olimpijade začeli sodelovati leta 1990. Tekmujemo v 12 športih na vseh tekmovalnih nivojih, od regijskega do svetovnega merila. Žan je Osnovno šolo IV Murska Sobota začel obiskovati leta 2013. S svojo navihanostjo je že v zgodnjih letih pokazal željo po tekmovalnosti in sodelovanju pri športih, ki vključujejo elemente teka. Žan je pred letom 2021 obiskoval program nižjega izobrazbenega standarda, ki ne omogoča vključevanja otrok v program Specialne olimpijade. Žan se je v mlajših letih udeleževal vseh tekov, ki so se odvijali v njegovem kraju ali bližnji okolici, redno je tekel tudi na zaključnih Pomurskih pokalih, ki so se odvijali v Beltincih in dosegal odlične rezultate. Po preusmeritvi v posebni program se je leta 2021
priključil ekipi Specialne olimpijade Slovenije, ki deluje tudi na Osnovni šoli IV Murska Sobota. V njegovem kratkem času sodelovanja in tekmovanja v šolski ekipi Specialne olimpijade je osvojil kar nekaj odličij, ki si jih je z vztrajnostjo in željo po uspehu priboril na regijskih in državnih tekmovanjih. Na regijskih igrah SOS, ki so potekale meseca maja 2022 v Ormožu je nastopil v teku na 400 m in osvojil srebrno odličje. Sodeloval je tudi v štafeti 4X100 m in z ekipo dosegel odlično 1. mesto in osvojil zlato odličje. Dobri rezultati na regijskem tekmovanju so mu omogočili uvrstitev na državno tekmovanje. Tako se je v mesecu juniju 2022 uvrstil na Poletne državne igre Specialne olimpijade Slovenije, ki so se odvijale v Celju in Zagorju ob Savi. Uvrstitev na državne igre je bila Žanu v neskončno veselje in že zadostna nagrada za vložen trud. Na državnih igrah se je Žan pomeril v tekih na 400 m in 800 m. V teku na 400 m je osvojil 2. mesto, v teku na 800 m pa 3. mesto. Z velikim ponosom si je okrog vratu nadel obe odličji in se še dolgo po tekmovanju veselil
svojih dosežkov. Žanova pot, kar se Specialne olimpijade tiče, je šele na začetku. Že v letošnjem letu bo imel možnost, da se ponovno preizkusi in tekmuje v atletskih disciplinah, ki mu najbolj ustrezajo. Tako se bo v mesecu maju udeležil regijskih iger mariborsko pomurske regije, ki se bodo odvijale v Ljutomeru. Z zanimanjem bomo še naprej spremljali njegovo nadaljnjo športno pot, ki bo sigurno zelo pestra in polna navdihujočih in uspešnih trenutkov.

M.Z.