Srečanje občinskih in mestnih odborov SDS v Bovcu

Nova 24TV

Včerašnji Bovec je ponujal kulinariko iz celotne Slovenije. Občinski in mestni odbori SDS se namreč letos niso samo družili na že tradicionalnem letnem srečanju, ampak so se regijski odbori predstavili še z delčkom bogate lokalne kulinarike. Množico članov ter drugih simpatizerjev je nagovoril predsednik stranke Janez Janša in povzel najaktualnejša politična dogajanja v tem mandatu.

Janša ponovno o pranju iranskega denarja, ki je nova “hranilnica” za prihajajoče volitve, o referendumu o “Drugem tiru” in pomenu vsakega glasu na volitvah!

JJ je opozoril, da je NLB bila pralnica krvavega denarja, ki je pomagala kar 1 MILIJARDO dolarjev iranskega denarja (država je bila takrat pod strogim embargom) spravljati (oprati) na različne račune posameznikov. Namen teh sredstev pa je bil krvav: nabava materiala za izdelavo jedrskega orožja, terorizem…Provizije, ki so za ta krvav denar bile dane elitam v RS, pa so hranilnica za prihodnje volitve. Kupljene so bile prejšnje volitve, podobno bo denar “spravljen” na površje ob naslednjih volitvah. Zavedanje tega pomeni prispevati k spremembam Slovenije na bolje in to samo tako, da se gre na volitve.

Nadalje je bil kritičen do tega, da referendum o drugem tiru ni razpisan skupaj s predsedniškimi volitvami. Tudi zaradi sredstev, ki bi jih lahko privarčevali in porabili za druge namene, opozoril je na načrtno “drobljenje” volilnega telesa ter posledično siromašenja števila ljudi, ki bodo sodelovali pri demokratičnem procesu.

Opozori še na izkrivljen proporcionalni volilni sistem, ki je slab in nerazumljiv. Toda, opozori pa na pomembno zakonitost volilnega sistema, to, da vsak glas šteje in to ne glede iz katerega dela Slovenije prihaja. Zato je vse prisotne, simpatizerje in vse, ki Sloveniji želijo bolje sporočil:

“Vsakdo, ki mu ni vseeno, kaj se dogaja, pa če je naš simpatizer ali pa če ni, pa tudi če nas ima rad ali nas ne mara, vsakdo, ki mu ni vseeno, kaj se dogaja, in se je pripravljen angažirati, iti na volitve in stvari spreminjati, je naš zaveznik. Kdor ni proti nam, ta je z nami!”

Sicer pa je srečanje v Bovcu uvod v prihajajoči 22. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tuma, ki bo potekal od 22. julija do 5. avgusta pod sloganom “Po poti miru”. Ta bo obujala spomine na številne žrtve prve svetovne vojne (pred 100 leti je to območje Zgornjega Posočja bilo del Soške fronte).

Uredništvo