Kipec štorklje, je prejela družina Pavličič iz Pristave

Včeraj je v Kulturnem domu v Beltincih potekalo tradicionalno, tokrat že 26. srečanje turističnih delavcev Pomurja. Pomurska turistična zveza je najzaslužnejšim na področju turizma podelila priznanja, plakete in kipec štorklje.

Predsednik zveze Uroš Kamenšek se je v uvodu veselil ugotavitve, da so časi epidemije, ki je ohromila turistični sektor, preteklost. Vmesni rezultati letošnje turistične sezone kažejo zelo dobro. Pomurski turizem je okreval, imamo še ogromno priložnosti, vendar številke kažejo, da smo na pravi poti,” je dejal in se zahvalil vsem turističnim delavcem, da tudi v najtežjih časih niso obupali.

Podpredsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja je glede prihodnosti te panoge prav tako optimističen.  Po njegovem mnenju je ustanovitev Pomurske turistične zveze bistvena za široko in raznoliko turistično ponudbo v Pomurju.

Priznanja, plakete in kipec štorklje vsako leto zveze. Komisija v sestavi Ester Povše, Marko Žižek in Boris Lebar je obravnavala 27 predlogov. Jubilejna priznanja za izjemno večletno delo na področju turizma so prejeli Turistično društvo Dolina, Turistična zveza Lendava vabi (oboji za 10 let delovanja) ter Kulturno turistično društvo Ady Endre Prosenjakovci za 40-letno delovanje.

Priznanja za prostovoljno delo na področju turizma so prejeli Danica Wolf, Igor Köveš, Jože Habjanič, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja in Eta Sekereš. Za profesionalno delo na področju turizma so priznanje prejeli Paul Terenc Wadkin, Okrepčevalnica Cuffi, Hotel MAJ INN, Vila Šiftar ter Sobe gostilna pri Štorklji.

Podeljene so bile tri tudi plakete Pomurske turistične zveze, in sicer so plaketo prejeli Turistično društvo Beltinci, Nada Pintarič in Igor Magdič.

Gabriela Küzma, Darinka Ščavničar in Marko Virag (TD Beltinci)

Najvišje priznanje na področju turizma, kipec štorklje, je prejela družina Pavličič iz Pristave, ki v sklopu dejavnosti ponuja Vinogradniški in kmečki muzej.

Rafael Pavličič v domačem muzeju

Na področju turizma so prisotni že slabih 20 let. Njihova zasebna muzejska zbirka zajema več kot 600 eksponatov, v muzeju pa oživljajo prikaz več kot tristoletnega družinskega vinogradništva in tipičnega murskopoljskega kmetovanja. Sodelujejo vsi družinski člani, zadnja tri leta pa muzej vodi najmlajši član družine, Rafael. Poleg muzejske dejavnosti ohranjajo tudi nesnovno kulturno dediščino, med katero izstopa tamburaštvo.

Program je povezovala Nataša Hartman Adjei, za glasbeno popestritev pa so poskrbeli so popestrili učenci Glasbene šole Beltinci.

M.Z.