Srečko Ðurov, direktor mestne uprave Mestne občine Murska Sobota bo zagotovo načelnik UE Maribor!

Foto: Twitter

Po manj kot petih letih “direktorovanja” mestni upravi Mestne občine Murska Sobota, Srečko Ðurov zapušča položaj direktorja. Kot je danes (sicer še neuradno) povedal župan Jevšek, ga je vsakodnevno potovanje v službo iz Maribora (kjer danes s svojo družino stanuje) v teh letih  (pre)utrudilo, vsakodnevne aktivnosti pa so mu vzele preveč časa. Ðurov si želi tudi več časa prebiti z družino.

Ðurov je v.d. direktorja mestne uprave prevzel 19.11.2014

Dne 19.11.2014 je spletni portal sobotainfo v svojem prispevku zapisal, da je župan Jevšek (za največ šest mesecev) izbral v.d. direktorja Srečka Ðurova. Nadalje je avtor prispevka zapisal, da gre za izkušenega pravnika in menedžerja, ki je zadnja leta služboval v Mariboru. Se bodo tisti, ki so z njim sodelovali strinjali z zapisanim ali si bodo mnogi le oddahnili?

Se bodo tisti, ki so z njim sodelovali strinjali z zapisanim ali si bodo mnogi le oddahnili?

“Sem v postopku, postopek pa še ni končan. Če bom imenovan, se bom trudil upravičiti dano zaupanje skupaj z novimi sodelavci. Trudil se bom za najboljši servis, kar se tiče storitev, ki jih upravna enota nudi”, je za časopis Večer dejal Ðurov. Povedal je tudi, da si želi delovnega mesta bližje Mariboru, kjer živi z družino. Po naših precej zanesljivih informacijah Ðurov v rokah “že drži” položaj načelnika UE Maribor. Vse drugo je seveda formalnost, saj je vidni član stranke SD, pa čeprav ima zadnjo besedo minister za javno upravo Rudi Medved (LMŠ), ki je pred izvolitvijo za poslanca na listi LMŠ tudi vodil občinsko upravo v Zagorju ob Savi. 

Sicer pa je jasno, da je Ðurov v Murski Soboti pustil pečat. Mnogi, ki bodo prispevek prebrali, se bodo tega pečata zagotovo spomnili. Eni takšnega, drugi drugačnega. Jevšek sicer pravi, da bi si za desno roko želel vsaj tako dobrega sodelavca. V uradnih krogih ga je namreč (pre)mnogokrat imenoval pit bull. Drugi, ki so imeli poslovni opravek z njim, pa so bili izredno razočarani. Kakor koli, Ðurov odhaja, Jevšek pa se že zagotovo dogovarja za novo ime!

Uredništvo