Po dveh letih premora so zopet postavili adventni venec

V Gančanih, ki so ena izmed večjih vasi v Občini Beltinci, od leta 2018 v središču vasi na predvečer prve adventne nedelje postavijo velik adventni venec. Pred vsako od štirih adventnih nedelj se krajani zvečer zberejo, zmolijo desetko rožnega venca in preberejo odlomek Božje besede.

Tudi letos so adventni venec izdelali in postavili gasilci, članice turističnega društva pa so ga okrasile.

Člani turističnega in gasilskega društva iz Gančan, ki so bili pobudniki postavitve vaškega adventnega venca, s tem spodbujajo sokrajane k pripravi na Božič. Eden izmed pobudnikov, Janez Žižek, je včeraj, ko so postavili letošnji adventni venec, v kratkem nagovoru sovaščane spodbudil k dobrodelnosti oz. k pomoči tistim, ki so pomoči potrebni.

 

Adventni venec bodo na Sveti večer zamenjali z božično jelko, ki jo prav tako ob pomoči vaščanov postavijo člani Prostovoljnega gasilskega društva Gančani, okrasijo pa člani domačega Turističnega društva Sodar.

Takrat se zbere večje število vaščanov, ki prisluhnejo vsakoletnemu Božičnemu koncertu v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Dolinec Gančani in si voščijo blagoslovljen Božič.

M.Z.