Stadion Fazanerija “bi dvignil” občino Murska Sobota

Prepričan sem, da bi obnova stadiona Fazanerija v skladu z rešitvijo, ki si jo je več kot odlično zamislil priznani arhitekt Kalamar, najmanj “dvignila” zaspano mesto Murska Sobota. Naravno, brez vsiljevanja idej “kopiraj – prilepi” od drugih mest, ki na Slovensko ulico privabljajo le peščico znanih obrazov. Bi bil kdo proti, če bi “zgodbo” uspeha lokalna politika peljala v to smer?

Fazanerija, vpeta v prekrasen ambient, je potencial, ki ga nima nobena konkurenca daleč naokoli. S prenovo bi si pridobili pomebno konkurenčno prednost!

Zlitje nogometnih igrišč s teniškim centrom, bazenskim kompleksom in enim najlepših “pljuč” – parkom Fazanerija, nima konkurence daleč naokoli. Ja, to bi bil “pravi poligon” za priprave ekip, za športni zdraviliški turizem, za tiste prave letne koncerte, ki so potrebni za “Izgrajevanje zaupanja v mesto” oz. prepoznavnost mesta. Na območju “sedanjih vrtičkarjev” hotelske kapacitete, odlična povezava z bazenskim kompleksom in z Mustrovo ploščadjo…Vse to je idejno pripravljeno!

Veliko govorjenja, akcije pa ni!

Govorjenja je veliko, odločitve pa žal ni. Seveda stane, toda od tega bi imeli veliko vsi, največ pa ravno občani občine Murska Sobota. Navijači, rekreativci, plavalci, starostniki, mladi, kmetijci, podjetniki, hotelirji…turisti, nogometaši, ekipe od tu in od daleč in še kdo. Si predstavljate!

Sam osebno verjamem v uspeh projekta “Turistično in športno rekreacijski center”

Prepričan sem, da bo prišel čas, ko bo občino vodil vizionar in “zgodbo zapeljal” v smer, ki si jo ta odličen projekt zasluži. Naj spomnim, da je projekt že bil javno obravnavan in je dobil vso podporo za realizacijo. Kakorkoli, sanje so dovoljene, so priložnost za pogumne. Danes se bom odpravil proti Fazaneriji. Vem, da bo vzdušje pravo. Navijal bom za Muraše. Ne pozaite: “Enkrat Mura, vedno Mura”.

B.P.