Starši, pomembno je znanje vašega otroka!

Mesec junij je čas, ko se starši in njihovi otroci že spogledujejo s počitnicami. Toda, ravno sedaj se v šoli “najbolj” dogaja. Naj se učitelji še tako trudijo, je praksa pokazala, da se utrjevanje snovi, preverjanje znanja, zadnje pridobivanje ocen – preizkus znanja, “piljenje ocen”,…in še “jemanje novih snovi” intenzivira v zadnjem mesecu pouka. Pa še krajši je!

V ospredju naj bo vedno otrok in njegovo uporabno znanje!

Stresa je veliko, tako na strani staršev, kot na strani učiteljev, toda na prvem mestu naj bo vedno otrok (učenec). On je tisti, ki doživlja največji stres, lahko ga skriva ali pa se o tem pogovarja. Žal “se je slovenski učni sistem odločil”, da že od vključno tretjega razreda naprej osnovnošolca za njegovo delo (znanje) oceni in tega ne morejo spremeniti ne učitelji in ne starši. Ključno pa je, da oboji z največjo mero odgovornosti iščejo “tisto” kar otrok potrebuje sedaj, jutri in že zelo kmalu v prihodnosti, ZNANJE ZA ŽIVLJENJE. Pot do tja pa naj bo “pot” ustvarjanja delovnih navad, motiviranja, sodelovanja z učitelji, veselja ob primerni oceni (novem znanju) in iskanja novih priložnosti ob slabši (ali slabi) oceni (nekoliko slabšem znanju).

Starši, veselite se novo pridobljenega znanja vašega otroka!

Zakaj se uči vaš otrok (učenec) v šoli, za oceno ali znanje? Za stopničke na fakulteto, za status ali za prihodnost, v kateri bo kot odrasla oseba srečen? Torej starši, pomagajte svojemu otroku, da bo lahko srečen v prihodnosti!

B.P.