Stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov, FIDES

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota sporočajo, da je za 11. januar predvidena stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov, FIDES.

V bolnišnici bodo v primeru izvedbe stavke opravljali vse storitve, katerih opustitev bi v krajšem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja. Sem spadajo zdravljenje vročinski stanj ali infekcij, zdravljenje poškodb in zastrupitev, zdravljenje kroničnih bolezni, druge storitve nujne medicinske pomoči, opravljanje prvih pregledov brez čakalne dobe najmanj v obsegu, ki potrjuje ali izključuje stanja iz prejšnjih navedb, predpisovanje zdravil in medicinskih pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih navedb.

Splošna bolnišnica Murska Sobota (foto: M.Z.)

Poleg navedenega bodo v ambulantnih dejavnostih opravljali preglede pod stopnjo nujnosti zelo hitro. Zdravnik je v času stavke dolžan opravljati še vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter ukrepe za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni. Pri operativi bodo na ta dan izvajali samo nujne posege.

Paciente naprošajo, da sledijo informacijam v medijih, kajti v primeru, da do stavke ne bo prišlo, lahko vsi naročeni pacienti pridejo na dodeljen termin. V nasprotnem primeru, če se bo stavka izvedla, pa veljajo zgoraj navedeni ukrepi. V tem primeru bodo vsi naročeni pacienti preko SMS obveščanja prejeli obvestilo, kjer bo navedeno ali na pregled pridejo oziroma jim bo dodeljen nov datum pregleda (tega prejmejo naknadno).

C.U.