Stranka NSi s Toninom na čelu z desetimi ključnimi rešitvami za državljane RS!!

Vir: http://nsi.si/

Višje plače za vse zaposlene, vsem državljanom zagotoviti hitrejše zdravljenje, kriminalce v zapor, višje pokojnine, omogočiti varnejše zaposlitve, omogočiti več investicij, okrepiti družinsko politiko, vspodbuditi rojstvo večih otrok, mladim zagotoviti uporabno znanje ter Sloveniji zagotoviti mir in varnost, so ključne rešitve stranke NSi, s katerimi stopa v boj za prihajajoče parlamentarne volitve.

“Zdaj je čas!” je slogan stranke NSi, s katerim bodo volivce nagovarjali k oddaji glasu!

Tonin vidi ključno rešitev pri povišanju plač za vse zaposlene z dvigom splošne dohodninske olajšave, kar pomeni, da bi strošek za delodajalce ostal enak, neto plača zaposlenemu pa bi se povečala. “Izgubljeni” dohodek iz naslova, ki bi ga država izgubila, bi se po Toninovem vrnil v državni proračun v obliki DDV zaradi povečanega trošenja, ki bi “se zgodilo” ravno zaradi višjih plač zaposlenih. Takšen pristop pa, da ne bi ogrozil pokojninske in zdravstvene blagajne.

Razsulo zdravstva ter čakalne vrste, ki so se v določenih segmentih povečale celo za več kot 300% (Slovenci pa smo zato teževe reševali pri zasebnijih in tam “pustili” za cca. 0.5 milijarde EUR) bi Tonin reševal na način, da bi vsak bolnik imel sam pravico do izbire. Ta bi mu bila omogočena tako v  javnem zdravstvu (kjer vidi še preveč nezapolnjenih prostih kapacitet), v koncesioniranih ali zasebnih bolnišnicah. Kjerkoli bo bolnik izbral, bo zavarovalnica storitev plačala.

Za učinkovito delovanje pravosodja (kriminalce v zapor) Tonin vidi rešitev v poskusnem mandatu sodnikov, kar bi pomenilo, da bi “gnila jabolka” izločili iz sodnega sistema ter dali priložnost le učinkovitim. Rešitev vidi tudi v drugačni sestavi Sodnega sveta (ta imenuje  sodnike) brez večine, ki jo sedaj predstavljajo sodniki.

Rojstvo več otrok bi vspodbujal pri mladih s službami (zagotovitvijo delovnega mesta), stanovanjsko politiko in pozitivnim odnosom do družin z večimi otroki.

Sicer pa v.d. predsednika stranke NSi odpira vrata za sestavo prihodnje Vlade RS vsem strankam, ki bi imele soroden program, na podlagi katerega bi se lahko programsko uskladili ter vzpostavili primerno stopnjo zaupanja za vladanje. V kolikor tega ne bo, Tonin svojo stranko vidi v opoziciji, saj, da se za nekaj ministrskih mest nikakor ne misli stranka prodati.

Uredništvo