Svet stranke DeSUS še v odstrel Pivčeve iz ministrskega stolčka

Pivčeva meni, da je dočakala dan, ko je v njeni stranki odpovedala demokracija

Svet stranke DeSUS od Janše zahteval zamenjavo na ministrskem položaju

Poslanke in poslanci bodo kmalu odločali o razrešitvi Pivčeve, predvidoma pa že v ponedeljek na izredni seji, se bere dopis predsednika Vlade RS Janeza Janše, ki je dopis že poslal predsedniku DZ Igorju Zorčiču.

Image

Slika je tako postala čistejša. V stranki DeSUS se niso zadovoljili le z zrušitvijo Pivčeve z mesta predsednice DeSUS ampak ji strežejo še po ministrskem stolčku. Igra liderjev DeSUS do Janše je jasna, vzemi ali pusti. Slednje je prebrati tudi iz izjav vodje poslanske skupine Jurše, ki je premierju napovedal izhod poslancev DeSUS iz koalicijskega sporazuma, v primeru, da Pivčeva ostane ministrica. Jasno, ko je “odprto” poglavje grehov prejšnje strukture pod vodenjem Karla Erjavca, kjer se prepletajo (pre)mnogi interesi tistih, ki so danes v opoziciji, je jasno, za kaj gre!

Sicer pa se je ministrica odzvala na nova dejstva svoje stranke z besedami: “To je žalosten dan za slovensko demokracijo. “Žalostno je, da se politična zahteva zoper delo ministra z namenom rušenja vlade, postavlja pred strokovno delo ministra”, tako Pivčeva.

Toda, Pivčeva verjetno ve, da v ozadju ni le bes tistih, ki so izgubili bitko proti Pivčevi, ko se je odločila za prevzem vodenja stranke DeSUS, verjetno ve, da je v ozadju veliko več!

Uredništvo