Svet zavoda Pomurskih lekarn ponovno v iskanje direktorja!

Vir:www.pomurske-lekarne.si

Potem, ko je Mestni svet Mestne občine Murska Sobota (koalicija pod taktirko župana Jevška) naredil vse, da Ivanu Zajcu prepreči, da po dvajsetih letih uspešnega vodenja Pomurskih lekarn ponovi mandat še za štiri leta, Svetu zavoda Pomurskih lekarn ni ostalo drugega, kot, da razpis ponovi. Ta je od 7.2.3018 že objavljen na njihovi spletni strani: Razpis za direktorja Pomurskih lekarn.

Spomnimo, da se je Ivan Zajc, kot edini prijavljeni kandidat, potegoval za ponovitev mandata direktorja Pomurskih lekarn, pridobil večinsko podporo v Svetu zavoda Pomurskih lekarn (od 20 članov ni dobil podpore le od predstavnika Murskosoboške občine Srečka Ðurova – direktor občinske uprave Mestne občine Murska Sobota), nato pa mu Mestni svet Mestne občine Murska Sobota ni podal soglasja (ta namreč zaradi zastarelega odloka odloča v imenu vseh ostalih občin ustanoviteljic!). Zajca je Svet zavoda nato imenoval za v.d. direktorja, Murskosoboška občina pa je njegov vpis v sodni register izpodbijala na višjem sodišču in uspela (sodišče je odločilo, da bi Zajc tudi za v.d. moral pridobiti soglasje).

Župan Jevšek je tako že drugič povozil interese Pomurskih občin in poskrbel, da njihova izražena volja preko njihovih predstavnikov ni bila spoštovana. To se je zgodilo v primeru glasovanja o direktorici PIŠK (Pomurska in študijska knjižnica), tokrat pa v primeru imenovanja direktorja Pomurskih lekarn.

Bodo županje in župani takšen odnos župana Jevška še prenašali ali pa se bodo tokrat oglasili?

Uredništvo