Svetlana Makarovič, sovražnica Katoliške cerkve, z razlogom “naj izbira” Občine Murska Sobota v programu na slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku?

Vir:www.murska-sobota.si

»So stvari, ki jih je treba sovražiti. Po mojem mnenju je Katoliška cerkev v Sloveniji nekaj, kar moraš sovražiti. Jaz to čutim kot svojo državljansko dolžnost,« je v januarju 2012 v intervjuju za Siol  povedala Svetlana Makarovič, “izbranka” Mestne občine Murska Sobota ob današnji izvedbi programa na slovestnosti ob slovenskem kulturnem prazniku.

Kdo je avtor današnjega programa ob slovenskem kulturnem prazniku, prazniku slovenske kulture in spomina na Franceta Prešerna na današnji slovesnosti Mestne občine Murska Sobota? Slovesnosti, kjer so svetniki MOMS odločili, kdo bo prejel nagrade za dosežke na področju umetnosti in kulture. Slovesnosti, kjer bi si morali občanke in občani s “presežki” ob izvedbi programa nahraniti svoje duše. Odgovorov je več, odgovornost pa zagotovo ostaja na eni osebi, županu Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandru Jevšku. Slednji je namreč predlogu, ki je prišel iz hrama kulture Gledališča Park preko vodje kabineta župana (ali je bil celo “SD” delegiran od zunaj) prisluhnil in ga sprejel. S tem pa je sprejel odločitev, da tolerira sovraštvo do Katoliške cerkve in katolikov, da tolerira sovražni govor do določene ciljne skupine občank in občanov!

Spomnimo, da je znana umetnica in publicistka Svetlana Makarovič poleg javno izraženega sovraštva do Katoliške cerkve med drugim Sveto pismo označila za »sranje od sranja« in tako prizadela in ranila mnoge Slovenke in Slovence, kar so mnogi označili za zavrženo, primitivno in nedopustno ravnanje! Ali je bilo takrat njeno ravnanje le spodrsljaj ali načrtno in sprevrženo ravnanje s točno določenim namenom pa si naj mnenje bralec ustvari sam ob njenem še enem “svobodnem izražanju”!

Uredništvo