Tajne mreže so ukradle državo RS-je povedal Janez Janša ob praznovanju dneva državnosti RS v Černelavcih

VIR:B.P.

Ob praznovanju 26. rojstnega dneva državnosti RS, ki ga je včeraj popoldan organizirala Pomurska regijska koordinacija SDS v športnem parku Černelavci pod sloganom “Slovenija je moja domovina”, se je zbralo cca. 350 članov in simpatizerjev stranke. Prisotne je pozdravil predsednik Pomurske regijske koordinacije SDS Karel Šoš, nato pa je s slovensko himno in v nadaljevanju pesmijo “Prebudi se Slovenija”  začela program mag. Martina Prevejšek.

V začetku programa obujanje spominov na dogodke ob 25. 26. in 27. juniju

Slovenski parlament je pred 26. leti postavil zgodovinski mejnik za Slovence in 25. junija sprejel deklaracijo o neodvisnosti, s katero je odločil, da gre Slovenija po poti samostojne in neodvisne države. Slovesna razglasitev je bila obeležena naslednji dan, 26. junija na Trgu republike v Ljubljani, 27.6. pa je jugoslovanska oblast že rušila slovensko neodvisnost in nad pripadnike Teritorialne obrambe in policije Slovenije poslala pripadnike JLA. Vojna se je končala 3. julija, ko so pripadniki JLA zapustili vojašnice v Sloveniji, je omenil povezovalec programa.

Oče slovenske države in predsednik DEMOS-a ter energija projekta, pokojni dr. Jože Pučnik je verjel, da je takrat bil pravi čas!

Janez  Janša, slavnostni govornik, se je kot takratni obrambni minister spomnil, da se je o poti neodvisnosti odločalo v času, ko ni bilo vse samoumevno, ko so bili prisotni strah, bojazen in negotovost. Toda, spomini na besede Jožeta Pučnika (ostati pogumni in ponosni) bodo ostali, energija, ki jo je imel, ter pot, ki jo je za Slovence začrtal je bila edinstvena.

Pred osamosvojitvijo kvaliteta življenja Slovencev na 28% povprečja EU, po osamosvojitvi sprostitev energij!

Znanje, volja in sproščene energije so “dvigovale” Slovenijo vse do leta 2008, ko je Slovenija že dosegala 91% povprečja razvitosti EU. T.i. veliki pok in sprožena afera Patria, ki je preprečila ponovitev mandata vladanja desnici, pa je sprožila padanje razvoja in zdrs RS na sedanjih cca. 80%, je povedal JJ.

Kar danes živimo, žal ni tisto, kar smo si želeli in zaslužili pred 26. leti, je nadaljeval JJ!

Kraja denarja iz t.i. “bagrov” v projektih izgradnje avtocest, TEŠ-6, sedaj novo finančno “napihnjenega” Drugega tira so primeri, ko mreže “zapeljejo” denar v davčne oaze, nato se vrača za osebna bogatenja posameznikov, vplivanje na medije…Stranka SDS je enkrat že plačala ceno borbe za RS, toda, ima rezultate in prišel bo čas, ko jih bomo ponovili. Spomnil je o dvigu standarda Slovencev v mandatu 2004-2008 za kar 24%, ko je ključno vlogo vodenja države imela ravno SDS. In danes! Dvig standarda za 5 EUR!

Vedeli smo, da se krade, da se vpliva na volitve, toda, da se pere denar v višini 1 MILIJARDE ameriških dolarjev iranskega denarja preko banke NLB za jedrski program, program širjenja orožja in “sponzoriranje” terorizma!

JJ v nadaljevanju govora spomni o aferi NLB, o transakcijah spornih nakazil umazanega Iranskega denarja na 9400 različnih naslovov. Ker je bila v času transakcij Iranska banka, ki je nakazovala sporen denar na račun podjetja Al Samaa LTD. (odprtega v NLB) na črni listi, so po mnenju strokovnjakov bile takrat provizije cca. 30-60%. Gre za zneske v višini 300 – 500 MIO ameriških dolarjev, ki si jih je zagotovo razdelila mreža v RS, NLB pa na posamezno transakcijo sploh ni zaračunavala provizij. Vedeli so vodilni v bankah, Urad za preprečevanje pranja denarja, Tajne službe RS, Policija in diplomacija RS, toda, nihče se ni odzval, nihče ni sprožil postopkov proti odgovornim. Odzvale pa so se tuje banke, tuji uradi, tuje agencije, kar 400 intervencij je bilo posredovano na ključne institucije v RS, zato bo o pranju denarja za namene financiranja terorizma preko NLB še odmevalo, pove JJ.

Imamo ugrabljeno državo s strani tajnih mrež, zato se bomo morali boritii z “mafijsko državo”

Žal pa ta milijarda znotraj NLB ni edina, so še druge, je povedal vir v NLB, spomni JJ.  In to je ključni razlog, da se ta trdnjava NLB tako brani in se pred kratkim vlada ni odločila o njeni prodaji! To pa nas Slovence stane, stalo bo naše otroke, nižje bodo ostajale pokojnine, plače, štipendije…Zato zbudimo Slovenijo, spopadimo se z “mafisjko državo” in spremenimo to stanje, ki si ga Slovenke in Slovenci zaslužijo. Postavimo družino na prvo mesto, in spet vnesimo veselje v življenje.

Ponosno praznovanje ob dnevu državnosti RS, NAJ ŽIVI SLOVENIJA, zaključi Janez Janša!

Kulturni program sta ob prisotnosti vidnih članov SDS (poslanci SDS Marjan Pojbič, Franc Breznik in Vinko Gorenak) popestrila še pevka Maja Ivanič in profesor glasbe, Damjan Kuzma. Po kulturnem programu so se na travnati površini spopadli “Superveterani Černelčavcev proti članom SDS. V dokaj izenačeni tekmi je bil končni rezultat 5:5.

Uredništvo