Tako otroci iz Kupšincev pozivajo državljane, da še malo “potrpijo” doma

Mladi osnovnošolci iz Kupšincev pozvali, da še malo zdržimo

Velikonočni prazniki se počasi iztekajo, preživeli pa smo jih precej drugače, kot v preteklosti. Razumljivo in bolje rečeno odgovorno do samih sebe in še bolje povedano do drugih. Razglašena svetovna pandemija z virusom Covid-19 nam je namreč življenje obrnila popolnoma na glavo, vse bolj pa razmišljamo, kaj bodo prinesli prihajajoči dnevi, meseci, leta. Tudi naši najmlajši so na preizkušnji. Šolske obveznosti od doma, prekinjeni socialni stiki, prepovedana uporaba javnih površin, igral…Toda, še vedno razumevajoči do časa v katerem živimo, ustvarjalni…Tako so mladi osnovnošolci iz Kupšincev “pozvali” Slovenke in Slovence k odgovornosti do sebe in drugih! Ostanite doma!

Tudi naši najmlajši so na preizkušnji, razumejo pa, da brez njihovega prispevka, da ostanejo doma, ne bo uspeha zajezitve koronavirusa Covid-19

Tudi naši najmlajši so na preizkušnji. Šolske obveznosti od doma, prekinjeni socialni stiki, prepovedana uporaba javnih površin, igral…Bo tega že enkrat konec, bomo v kratkem lahko sedli v šolske klopi, bomo še skupaj s svojimi sošolci, prijatelji? To so ena od mnogih drugih vprašanj, na katere ta trenutek težko dobijo odgovor. Ključno pa je, da kot državljani Republike Slovenije razumejo in sledijo ukrepom Vlade RS, tako, kot njihovi starši, dedki, babice in druga širša družina. Razumejo, da lahko ta čas izkoristijo za več branja, izvirnosti, ustvarjanja…Tudi mlada “prihodnost” iz Kupšincev, ki je slogan “Ostani doma” uprizorila kar na domačem dvorišču enega izmed gospodinjstev, pri tem pa držala razdaljo, ki se šteje kot potrebna v skladu z navodili NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje), je s pozivom menila, da smo na pravi poti!

Uredništvo