Tako tožilstvo (in celoten “sistem”) pomaga Zoranu Jankoviču!

Vir: www.ljubljana.si

Blanka Žgajnar, nekoč zaupanja vredna državna tožilka je znova dokaz, da marsikaterega državnega tožilca”vodi (ne)vidna roka”, ki se ji le ta ne more (ne sme) izogniti. Če ji je nepričakovano spodletelo v primeru Balkanski bojevnik (ko je “pozabila”vložiti zahtevo za podaljšanje pripora), ji je moralo verjetno enako spodleteti še v primeru Zorana Jankoviča. Sedaj gre za kar dva procesna primera, v enem je Jankovič pod drobnogledom tožilke zaradi posredovanja pri zagotovitvi delovnega mesta farmacevtki v Ljubljanskih Lekarnah v zameno za spolne usluge in v drugem primeru jemanja podkupnine “preko” KPL (Komunalno podjetje Ljubljana). Vse trdne dokaze z zvočnimi posnetki – izsledki prisluhov je sedaj preiskovalna sodnica Mojca Kocjančič izločila (zahtevala uničenje preko sodišča) kot materialni dokaz, je zapisano v virih Nova24TV.si, Finance.si in 24ur.com. Jankovič tako že slavi!

Tožilka Žgajnarjeva zamudila dvoletni rok, v katerem bi z zbranimi materialnimi dokazi (izsledki prisluhov in ostalo gradivo vezano na prisluhe) lahko sprožila kazenski pregon zoper Jankoviča!

Sklep preiskovalne sodnice (tega je Jankovič prevzel 4.7.2017) seveda še ni pravnomočen, za javnost všečno pa se bo državno tožilstvo pritožilo, epilog pa nam je lahko že vsem v naprej znan. Zakon o kazenskem postopku namreč določa skrajni rok za sprožitev kazenskega pregona, ki je dve leti od zadnjega dne, ko so bili končani postopki pridobivanja dokazov (v tem primeru prisluhov). Ključno je, da bodo izločeni (celo uničeni) ključni dokazi, ki bremenijo Jankoviča, postopki pa se bodo nadaljevali z že znanim epilogom – NI DOKAZOV! 

Zoran Jankovič bo tako ubil dve muhi na en mah, saj so na istih zvočnih zapisih (prisluhih) poleg dokazov o zehtevanju spolnih uslug še dokazi o jemanju podkupnin v višini 10% v vseh poslih, ki jih je občina Ljubljana sklepala s KPL (Komunalnim podjetjem Ljubljana) – torej kar dva primera prepozno sproženega kazenskega pregona!

In še: Blanka Žgajnar ima v svojem predalu še kar nekaj primerov, ki jih “pelje za/proti” Jankoviču”!

Se vam zdi spoštovani bralci, da naš pravosodni sistem deluje?

Uredništvo