Tanja Fajon, predsednica SD: “Ne gre se za preštevanje glasov, temveč za odgovornost do ljudi!” Res, že vse od meseca marca?

Foto; fb _TF

Po mnenju predsednice SD Tanje Fajon pri včerajšnji vložitvi konstruktivne nezaupnice ne gre za preštevanje glasov, temveč za odgovornost do ljudi zavoljo slabega upravljanja vlade z epidemijo.

Predsednica stranke SD Tanja Fajon je včeraj v skupni izjavi z voditelji levih strank, ki so se združili v koalicijo KUL, po vložitvi konstruktivne nezaupnice proti vladi Janeza Janše poudarila, da gre pri tem v pretežni meri za odgovornost do ljudi, saj podatki za Slovenijo kažejo na največjo umrljivostjo na svetu, najdaljšim zaprtjem države in vsega »kar se dogaja v ozadju«.

Toda, Fajonova pri tem zamolči, da so tudi v njeni stranki že od prvega dne meseca marca 2020, ko so presenečeno ugotovili, da je zaradi razpada koalicije premierja Marjana Šarca sestavljena nova vlada, aktivni, da jo zrušijo. Pri tem zamolči, da so v blagovnih rezervah pustili pičlih nekaj zaščitnih mask, pičlih nekaj respiratorjev ipd. Zamolči, da so se postavili na stran Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ), ki je v začetku ostro nasprotoval nošenju mask in zamolči o kampanji SD  “Brez mask” s katero so še kako pripomogli, da so se šole morale zapirati, zamolči, da smo verjetno edina država na svetu, ki ji je ustavno sodišče naložilo ,da ukrepe izvajamo (beri o njih na novo odločamo) na tedenski ravni, zamolči, da se je aktivno udeleževala kolesarjenja v osrčju Ljubljane, ko je bilo zbiranje prepovedano ipd. Zamolči tudi, da je Slovenija ena izmed redkih, ki vsakemu umrlemu, ki je okužen s Covid-19, pripiše vzrok smrti Covid in ključno, izpusti, da je minister za zdravje bil Tomaž Gantar, ki se je pretežno ukvarjal z rušenjem Pivčeve in reševal težave stranke DeSUS v času, ko bi moral delovati 200 %.

Foto: fb

Foto: družbena omrežja

Fajonova še zagotavlja, da ima t.i. koalicija KUL, kjer stavijo na Karla Erjavca za prvega liderja, alternativni program s konkretnimi desetih zavezami in rešitvami, kako iziti iz zdravstvene, socialne in gospodarske krize. Res?

Najprej se je potrebno pogledati v ogledalo, tudi glede težav širjenja okužb v šolah in vrtcih, kateri so pripomogli tudi sami. 

Uredništvo