“TEŠ-6” na sodišču “reže” prve glave!

Foto:demokracija

Na celjskem okrožnem sodišču je po poročanju STA postala pravnomočna še ena obtožnica proti nekdanjemu direktorju Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Urošu Rotniku. Tožilstvo je sodišču uspelo dokazati storitev kaznivih dejanj preprečitve dokazovanja in krive ovadbe.

Spomnimo, da se je sojenje bivšemu direktorju TEŠ Urošu Rotniku začelo 6.7.2018 zaradi domnevne tatvine dokumenta, ki je razkrival (in ga je sam posredoval FURS) stanje gotovine, s katero je Rotnik razpolagal. Šlo naj bi za 3,3 MIO EUR. Pozneje, (bilo je leto 2013) ko je Rotnik FURS obiskal s svojo odvetnico, naj bi ta dokument domnevno ukradel v trenutku, ko je uradnik zapustil svojo pisarno.

Čeprav je bila ovadba spisana že leta 2014 in so kriminalisti med hišno preiskavo očitno “spisali” dovolj dokazov, čeprav je Furs Rotniku našel 3,9 MIO EUR neznanega izvora (in mu naložili plačilo 1,6 milijona evrov davkov), čeprav je Rotnik naložen znesek v letu 2018 poravnal, se je sojenje Rotniku za en del prevar začelo šele v letu 2018!

Sicer pa je spletni portal pozareport.si v enem izmed lanskih člankov o Rotniku zapisal, da ta neformalno še vedno vodi tamkajšnje komunalno podjetje, iz policijskih virov pa, da je avstrijska policija pred časom v nekem stanovanju na Dunaju odkrila zalogo zlatih palic v vrednosti 10 milijonov evrov, katerega lastnik naj bi bil kar Uroš Rotnik!

Uredništvo