To je eden izmed ključnih projektov lendavskega župana Janeza Magyara!

Foto: Oskar Virag

Čez mesto Lendava do Stolpa Vinarium je ime enemu izmed ključnih projektov lendavskega župana Janeza Magyara, ki bo dodatno vzpodbudil turistične aktivnosti občine in širše

Občina Lendava je že sprejela kar dva proračuna v prvi obravnavi in sicer za leti 2021 in 2022. V njima je ugotoviti ambiciozne načrte, ki bodo pomembneje še dodatno aktivirali turistično dogajanje na njenem območju in širše. Eden izmed projektov se imenuje “Čez mesto Lendava do Stolpa Vinarium”, ki vključuje gondolo, ki bo iz jedra mesta zapeljala “v” restavracijo. Ta bo umeščena ob Stolpu Vinarium.

“Atraktivno in ambiciozno ter v skladu s povpraševanjem domačih in tujih gostov. Restavracije je zagotovo pomembna in potrebna dodana vrednost stolpu, gondola pa bo pomembneje povečala varnost in kakovost bivanja tako v mestu Lendava kot območju do sedanjega Stolpa Vinarium”, pove župan Magyar.

Ocenjena vrednost investicije znaša 8.1 MIO EUR, projekt pa bi občina umeščala v letih 2021 in 2022 iz sredstev NextGenerationEU iz t.i. programa okrevanja. Vedeti je, da bodo projekti, ki se bodo umeščali v t.i. Vzhodni kohezijski regiji deležni kar 85% sredstev sofinanciranja iz nepovratnih sredstev, lastna sredstva pa bo občina lahko zagotovila tudi s ugodnimi povratnimi sredstvi.

Uredništvo