To je pismo, zaradi katerega so se lendavskemu župana Janezu Magyaru zarosile oči

Ena izmed stanovalk v prenočišču Dolga vas pri predaji 1000 EUR zbranega denarja za otroke iz socialno ogroženih družin

“KARANTENE JE KONEC, ZNOVA SE ZAČENJA NERVOZNI UTRIP VSAKDANA, A LAŽJE GA BO PREMAGATI, SAJ NI NIČESAR MOČNEJŠEGA OD SPOMINOV IN NIČESAR LEPŠEGA OD OBČUTKA, DA TE OBDAJAJO DRAGI, PRIJAZNI, ČUDOVITI LJUDJE.

HVALA ZA VSE!

DRAGI GOSPOD ŽUPAN!

V življenju nikoli ne vemo, kaj nam prinese jutri. Enim to, drugim drugo. Naša naloga je sedaj, da premagamo to, kaj nam je usojeno. Vi pa prav tako. Ko so nam mnogi obrnili hrbet, ste nas Vi bodrili, pomagali in nam stali ob strani. Hvala Vam g. župan, civilna zaščita, Rdečemu križu, družini Kočar in vsem, ki ste nam kakor koli pomagali in nas vzeli pod okrilje. Naj vam dragi Bog tisoč-krat poplača za vašo dobroto in
hvala, da ste župan s srcem!
Posebna zahvala tudi naši veleposlanici na Dunaju g. Škrilec za pomoč pri vrnitvi v domovino.
V znak zahvale Vas spodaj podpisani prosimo, da priloženi znesek nakažete v dobrodelne
namene.

HVALA”

“Ganjen sem, dobil sem pismo, v katerem je bilo priloženih še tisoč evrov. Denar so zbrali domačini, jaz pa sem ga predal lendavski območni enoti Rdečega križa, ki je nemudoma pričela z izdajo razširjenih paketov otrokom, katerih družine so v večji socialni stiski ob teh velikonočnih praznikih. Paketi so bili izdani včeraj,” pa je za spletni portal lendavainfo.com  dejal župan Magyar.”

Zadnjih deset oseb, ki so še ostali v prenočišču Olimpija, je po naših informacijah zbralo kar 1000 EUR.

Spomnimo, kako se je lendavski župan angažiral, da je svoje občane, delavce migrante, ki so se vračali iz sosednje Republike Avstrije, točneje iz avstrijskega Sankt Antona am Arlberga, kjer so že preživljali 14-dnevno karanteno uspel nastanil v prenočišču Olimpija v Dolgi vasi. Domačinov je bilo 17, toda, nesebično pomoč je izkazal tudi za preostalih 11 iz drugih občin (celoten prispevek na povezavi https://pomurske-novice.si/lendavski-zupan-…tev-v-dolgi-vasi/)

Po naših zanesljivih virih, so se ravno včeraj, po 14 dnevni karanteni, vsi, ki so še začasno preživljali karanteno vrnili na domače naslove.

Uredništvo