To je to! Razumeti in vlagati v samooskrbo, v prihodnost za poceni bivanje!

Foto:Pixabay

Zmanjšati mesečne stroške, biti vse manj odvisen od pritiska na podražitev cen in biti “in” glede okoljske osveščenosti, sta ključna razloga za vlaganja v investicije v sončne elektrarne za samooskrbo z električno energijo. 

Danes enako plačilo, po sedmih letih skoraj “0” plačila!

Kam danes vlagati denar, ki ga premnogokrat primanjkuje pa ga vseeno nekaj ostaja za? Pametne naložbe seveda. Tiste, ki na dolgi rok prinašajo le koristi. V začetku investiramo, pozneje “žanjemo” preudarne in “ne” tvegane naložbe. Tiste, katere investicijo odplačamo v cca. sedmih do desetih letih, nato pa naslednjih 20 do 23 let (življenjska doba sončne elektrarne je namreč 30 let) obratujemo in proizvajamo brezplačno električno energijo.

Investirati v samooskrbo oz. t.i. “netmetering”!

Prednosti, »netmeteringa « oz. investiranja v fotovoltaične panele za samooskrbo so številne. Države se zanj odločajo zaradi spodbujanja prehoda v brezogljično družbo, nova delovna mesta, zmanjševanja energetske uvozne odvisnosti in pozitivnih učinkov, ki jih sistemi obratovanja teh naprav imajo na distribucijsko omrežje.

V Sloveniji se je za samooskrbo z elektriko v letu 2016 priključilo 135 naprav in kar 130 je sončnih. Njihova skupna nazivna moč je že čez 1 MW, proizvedejo pa že več kot 600 MWh električne energije.

Uredništvo