“To ni moja Ljubljana! To ni moja rdeča zvezda! Zato se z današnjim dnem odpovedujem naslova častna meščanka Ljubljane,” tako Svetlana Makarovič!

Foto: Zajem zaslona

“Globoko sem prizadeta in ogorčena nad neobzirno in surovo deložacijo stanovalcev Roga, še posebej zato, ker so bile nasilja deležne tudi živali, ki so tam imele zavetja”, v izjavi Svetlana Makarovič kot povod, da se odpove naslovu častne meščanke Ljubljane.

Makarovičeva bo tako svojo izjavo o odpovedi nazivu častne meščanke Ljubljane, ki jo je  prejela v letu 2011 kmalu uradno posredovala občini.

Spomnimo, da je Občina Ljubljana pred dnevi začela z obnovitveno  rušilnimi deli v Rogu, ki so bila začeta (in prekinjena) v letu 2016. Od takrat pa vse do danes zaradi nasprotovanja uporabnikov in sodnih procesov, so dela zastala. Občina je sodne spore dobila, mediacija po mnenju Jankoviča ni uspela in nadaljevalna dela so stekla. Tudi z branjenjem s policijo.

Da bo na mestu starega Roga na več kot 8000 m2 za več kot 500 ustvarjalcem in kreativnim skupinam, je občina zagotovila dodatnih 1,85 milijona evrov sredstev.

Uredništvo